Žatec: Město podalo žádost o dotaci na oživení bývalého kláštera

25.10.2020 14:54

Město Žatec pokračuje v přípravách realizace projektu Polyfunkční a spolkové centrum - Regionální technologické centrum robotiky v objektu Kláštera kapucínů v Žatci. V posledních týdnech město obdrželo nabídku, jak přece jen získat dotaci, díky které by se snížily náklady města na oživení budovy historického kláštera.

Žatec: Město podalo žádost o dotaci na oživení bývalého kláštera
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Podáním žádosti do výzvy č. 74 Integrovaného regionálního operačního programu „Rozvoj infrastruktury polyfunkčních komunitních center“, schváleném na jednání 1. října, potvrdili zastupitelé, že Žatec chce v revitalizaci kláštera pokračovat. Ministerstvo pro místní rozvoj přidalo další finanční prostředky do této výzvy. Dotace je přislíbena na základě aktuální informace od poskytovatele finančních prostředků ve výši 18 milionů korun, což by byla téměř třetina původního rozpočtu.

„Projektová dokumentace je aktuální. Musíme jen v souvislosti s podáním žádosti o dotaci aktualizovat harmonogram realizace a rozpočet,“ vysvětlila zastupitelům vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Jednou z částí nového zařízení v klášteře má být tzv. Robotické centrum. Na jeho technické vybavení už Žatec získal jinou dotaci, a to z 3.výzvy MAS Vladař (IROP – Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení) ve výši 5,7 milionu Kč. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…