Žatec: Probíhající investice a přehled akcí, které mohou být zahájené během prázdnin

03.07.2019 21:49

Rekonstrukce radniceNěkolik investičních akcí na komunikacích zahájí Žatec v průběhu prázdnin. Vedle rozvoje města ale budou znamenat také dočasné omezení provozu, obyvatele dotčených lokalit proto radnice prosí o trpělivost a shovívavost.

Žatec: Probíhající investice a přehled akcí, které mohou být zahájené během prázdnin
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

V průběhu léta má začít rekonstrukce cesty ke hřišti v Bezděkově, po níž místní obyvatelé volají už dlouho. Na stavbu už proběhlo výběrové řízení a práce začnou během prázdnin. Během léta odstartuje také oprava ulice Stroupečská a rekonstrukce Rafaela Ungara, kde už byl dodavatel rovněž vybrán. Práce budou probíhat také v městské památkové rezervaci v ulicích Dlouhá a Poděbradova, kde se bude upravovat prostor pro parkování. „Uvidíme, kdy začne velká investice do rekonstrukce chodníků v Pražské ulici za více než deset milionů korun. Získali jsme dotaci a výběrové řízení na zhotovitele stavby už je zveřejněné, ale dopředu není jasné, kdy ho budeme moci uzavřít a s jakým výsledkem,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková.

Z již zahájených prací se bude přes léto pokračovat na Nerudově náměstí a také na Nákladní ulici. Její oprava skončí až na podzim, stánkaři a pivovary ji ale budou moci využít k parkování už při Dočesné, jak jsou zvyklí. „Jsme s dodavatelem domluvení, že finální povrchy se budou dělat až po Dočesné. Už při ní ale bude ulice připravená tak, aby byla k dispozici,“ řekla K. Mazánková.

Z investice, které se netýkají komunikací, se během léta začne pracovat na obnově povrchů kolem pomníku obětem Českého Malína. Do prvního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil, proto jej radní zrušili a vyhlásili znovu. Po opakovaném vyhlášení se jeden dodavatel přihlásil, takže úprava proběhne po pietní akci, jež se uskuteční 14. července.

Pokračují také práce na rekonstrukci radnice, v minulých dnech došlo k upřesnění harmonogramu dalších prací: Během července se bude montovat nový výtah, v srpnu se začne stavět lešení v atriu radnice, kde bude zachován průchod stanovenými koridory jak pro občany tak i pro zaměstnance. „Od 15. července začne montáž oken na věži. Do zimy budou hotová všechna vnější na radnici, vnitřní okna se budou dělat v průběhu zimních měsíců,“ uvedla Kateřina Mazánková. Okna a dveře v přízemí radnice se budou vyměňovat postupně v návaznosti na práce na spodní části fasády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…