Žatec: S úklidem města pomohou odsouzení k obecně prospěšným pracem

26.02.2023 13:49 | Tisková zpráva

Město Žatec uzavřelo dohodu s Probační a mediační službou ČR a může využívat služby lidí, kteří byli odsouzeni k výkonu obecně prospěšných prací. Žatci začnou pomáhat od 1. března 2023.

Žatec: S úklidem města pomohou odsouzení k obecně prospěšným pracem
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Obecně prospěšné práce jsou alternativním trestem, který spočívá v povinnosti odsouzeného provést práce k obecně prospěšným účelům, a to například ve prospěch státu, obce či kraje, ale třeba i ve prospěch různých organizací. Obecně prospěšné práce jsou odsouzeným ukládány pouze za přečiny, tedy mírnější porušení zákona.

Po dohodě s Probační a mediační službou začne Žatec využívat práci několika takto odsouzených každý měsíc. „Počítáme s tím, že u nás půjde vždy o několik jednotlivců, kterým byly obecně prospěšné práce uloženy. Budeme je chtít využívat především k úklidu ulic a veřejných míst,“ vysvětlil starosta Žatce Radim Laibl.

Spolupráce už v minulosti fungovala a služeb lidí, odsouzených k obecně prospěšným pracem, městský úřad využíval. Nyní dochází k nové dohodě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…