Žatec: V Domově pro seniory se blíží ke konci rekonstrukce osmi pokojů

15.05.2021 20:12

Domov pro seniory v Žatci pokračuje ve vylepšování bydlení pro své klienty. V současné době probíhá modernizace osmi pokojů v přízemí budovy, všechny práce budou hotové v létě.

Žatec: V Domově pro seniory se blíží ke konci rekonstrukce osmi pokojů
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Stavební práce za celkem 8 milionů korun začaly loni v létě, investici hradí město Žatec ze svého rozpočtu. Jednotlivé pokoje se kompletně předělávají: zatímco dříve v nich bylo jen WC a umyvadlo, nově mají také sprchy, větší pokoje i kuchyňské linky. Pokud to šlo, zvětšily se dveře kvůli imobilním klientům. Jednotlivé pokoje se ale dělají prakticky od začátku, od kompletně otlučených zdí přes nové podlahy a topení až po vymalování a zařízení nábytkem.

„Stavba si ale vynutila řadu dalších vynucených prací, týká se to hlavně nových rozvodů elektřiny, vody či topení, dělají se stoupačky. Součástí investice bude i výměna staré rozvodné skříně na elektřinu. Práce se tedy netýkají jen osmi pokojů, ale pokračujeme přitom v modernizaci celé budovy,“ vysvětlil ředitel domova Petr Antoni.

Rekonstrukce osmi pokojů v přízemí, díky které se klienti dočkají lepšího a pohodlnější bydlení, se plánovala už před šesti lety. Některé jiné práce ale tuto rekonstrukci předběhly – třeba se mezitím udělala nová fasáda nebo vybudovala prostorná terasa. Díky tomu tak obyvatelé nových pokojů, z nichž některé už jsou obsazené, mají přístup právě na terasu a užívají si komfortu nového bydlení.

Kromě finančních nákladů si rekonstrukce vynutila i další omezení v podobě dočasného hluku či mírně zvýšené prašnosti, které každou stavbu nevyhnutelně provázejí. „Opakovaně se proto našim klientům omlouváme za nepohodlí, které musejí dočasně snášet. Naštěstí je výborná spolupráce s dodavatelskou firmou Boulit z Jirkova, takže se práce daří koordinovat, aby dopad na naše obyvatele byl co nejmenší,“ dodal P. Antoni.

Rekonstrukce osmi pokojů mírně změní celkovou kapacitu městského zařízení. V přízemí vzniknou oproti předchozímu stavu tři nové jednolůžkové pokoje, o které je enormní zájem. Kapacita Domova pro seniory se tak sníží z 83 na 80, ale zároveň se zvýší kvalita ubytování a poskytovaných služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…