Žatec: Zástupci partnerského města Thum si prohlédli předvánoční město

17.12.2018 21:22

Padesátku hostů z družebního německého města Thumu přivítala v neděli v Žatci starostka Zdeňka Hamousová a další zástupci města.

Žatec: Zástupci partnerského města Thum si prohlédli předvánoční město
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Plný autobus německých hostů přijel v čele s thumským starostou Michaelem Brändelem.

„Na Dočesné jsme se bavili o tom, že bychom mohli pořádat více společných akcí. Děkuji, že jste v tomto adventním čase vážili cestu k nám a věřím, že našich společných aktivit bude přibývat,“ pozdravila hosty z Thumu Zdeňka Hamousová.

Na předvánoční setkání z Německa přijeli vedle starosty Thumu i další lidé z tamější radnice, někteří i s rodinami, nebo obyvatelé města. Žatečtí hostitelé pro ně připravili procházku vánočně vyzdobeným městem, společný oběd, prohlídku Chmelařského muzea a Chrámu Chmele a Piva.

Hosty z Thumu zaujalo kluziště na náměstí před radnicí, ptali se na jeho provoz i náklady. Zároveň chválili vánoční výzdobu a osvětlení na náměstí Svobody. Ocenili přitom skutečnost, že se městu povedlo ozdobit i domy, které v jeho majetku nejsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.