Žatec: Zastupitelé schvalovali peníze i plánovali další rozvoj města

03.03.2019 7:34

Věcný průběh mělo únorové jednání žateckých zastupitelů, které včera trvalo zhruba tři hodiny. Při své schůzi zastupitelé schválili řadu bodů, které souvisejí se životem a rozvojem města, zároveň diskutovali o dalších plánech a záměrech.

Žatec: Zastupitelé schvalovali peníze i plánovali další rozvoj města
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Ve svých usneseních zastupitelstvo doplnilo správní radu nemocnice o posledního chybějícího člena, jímž se stala mostecká lékařka Alena Dernerová. Zastupitelé mimo jiné schválili peníze na opravu Svatováclavské ulice – je tak zajištěné předfinancování opravy vozovky za zhruba 8 milionů korun, část peněz by mělo město následně získat zpět ve formě dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Stejné ministerstvo bude poskytovat dotace na doplnění mobiliáře u cyklostezky. V tomto případě schválili zastupitelé také předfinancování akce za 1,1 milionu korun. Díky tomu se u cyklostezky objeví například nové lavičky, stojany na kola, odpadkové koše, altán, ale také hmyzí domeček, krmítka pro ptáčky nebo herní prvky pro děti.

Další zajímavé informace zazněly v rámci rozprav u různých bodů. Ředitel nemocnice například informoval, že chirurgické oddělení získalo dva nové lékaře, ale stále chybí tři doktoři, aby byl personální stav oddělení kompletní.

Diskutovalo se o stavu silnice a chodníků směrem na Louny i nevábné podobě plotu u vojenského areálu. Oprava plotu je v investičním plánu armády pro letošní rok a souvisí i s tím, že se mají zvyšovat stavy vojáků v Žatci a využívat další objekty kasáren.

Dopravní komise se chystá soustavně věnovat problematice parkování v centru, jednou z uvažovaných variant řešení je zpoplatnění stání v celém centru – například se uvažuje o parkování zdarma na 30 nebo 60 minut, delší stání by se platilo. Donutilo by to řidiče, aby v centru neodstavovali svá auta na celý den.

Rozvoji města se budou věnovat i přímo zastupitelé. Chystají se k tomu pracovní, tedy neveřejná jednání, na kterých by se dalo diskutovat o různých problémech, například včetně změně koncepce Dočesné. Ještě v březnu se také uskuteční další Zastupitelská procházka – při ní se zastupitelé i zástupci veřejnosti projdou městskými parky, aby při tom diskutovali o stavu zeleně i plánech na jejích rozvoj. Procházka se uskuteční 24. března od 14 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…