Zdravé město Znojmo přináší plán akcí na příští rok

26.12.2018 18:06

Veřejné projednávání, Fórum Zdravého města, Dny zdraví anebo participativní rozpočet a řada osvětových kampaní. To jsou aktivity, do kterých se znojemští mohli zapojit v roce 2018. Vyjadřovat svůj názor, sportovat nebo soutěžit se bude pod záštitou projektu Zdravého města Znojma i příští rok. První akce proběhnou na jaře.

Zdravé město Znojmo přináší plán akcí na příští rok
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na přelomu března a dubna si znojemští občané mohou opět protáhnout tělo v rámci Jarních Dnů zdraví, v rámci nichž se mohou těšit na novinky i oblíbené trenéry. Svůj termín má už tradiční Fórum Zdravého města Znojma. Diskutovat nad podněty, jak zlepšit Znojmo, nebo nad prioritami strategického plánování města se bude 11. dubna. Druhou velkou dubnovou akcí bude oblíbený Den Země. Ten se uskuteční 26. dubna. V květnu se pak každý občan může zapojit do soutěže Do práce na kole a v červnu se uskuteční druhý ročník Dne bez úrazu. V druhé polovině roku jsou v plánu Podzimní Dny zdraví nebo Den bez aut.

Hlavním cílem aktivit Zdravého města Znojma je podpora zdraví a kvality života obyvatel, spolupráce s veřejností a zavádění zásad udržitelného rozvoje. „Téměř rok mám tu čest být nejen místostarostou města Znojma, ale i politikem zodpovědným za projekt Znojmo Zdravé město a místní Agenda 21. Město Znojmo je do tohoto osvětového projektu zapojeno více než 5 let a mám radost, že se nám daří neustále posouvat dál,“ říká místostarosta Znojma Jakub Malačka.

Partnerů každý rok přibývá

A jaký tedy byl rok 2018 se Zdravým městem? Den Země, Den bez úrazu a Den bez aut, kampaně na téma životní prostředí, byly velmi oblíbené u těch nejmenších. Letos se k oslavám těchto dnů připojilo více než 2 000 dětí. Na jaře i na podzim si malí i velcí mohli zatrénovat v rámci Dnů zdraví a nechyběla ani květnová kampaň Do práce na kole, která podporuje čistou mobilitu. V tomto roce byl také spuštěn pilotní ročník participativního rozpočtování, projekt Tvoříme Znojmo.

Toto vše by nebylo možné bez partnerů, kterých každý rok přibývá. Zaslouží si velký dík a těšíme se na spolupráci i v dalším roce! Více informací o Zdravém městě Znojmě či Rodině Okurkově se dozvíte na webových stránkách ZDE a ZDE, nebo lze kontaktovat koordinátorku Zdravého města Znojma a Místní Agendy 21 Soňu Bystřickou, na telefonním čísle 515 216 339 nebo na adrese ZDE.

Zdravé město Znojmo
Znojmo vstoupilo do asociace Národní sítě Zdravých měst ČR na podzim roku 2013 a zahájilo tak projekt Zdravé město Znojmo. Jeho hlavním cílem je podpora zdraví a kvality života obyvatel, a to prostřednictvím zavádění zásad udržitelného rozvoje na místní úrovni, prostřednictvím strategického plánování a především prostřednictvím spolupráce s veřejností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…