Železný Brod: Chodníky v Železném Brodě

22.07.2018 13:52

Letošní rok je významným rokem pro některé části města, kde chyběly chodníky, po kterých by se dalo bezpečně pohybovat.

Železný Brod: Chodníky v Železném Brodě
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Jedním z míst je část chodníku v Těpeřské ulici, díky které lze projít od křižovatky ulic Štefánikova a Těpeřská až do ulice Jarní k poliklinice, aniž by bylo nutno se přesouvat z jedné části ulice na druhou v nebezpečných místech, procházet okolo křovin. Tento chodník je již ve stavu, kdy je možné se po něm pohybovat a využívat jej, probíhají pouze dokončovací práce, jako je doplnění oplocení, připevňování stříšek na opěrnou zeď apod.

Po dokončení tohoto chodníku budou zahájeny stavební práce na vybudování chodníku v Příčné ulici. Nyní probíhají přípravné práce, jako je vytýčení pozemků a vytýčení inženýrských sítí.

V minulých dnech byla ukončena veřejná zakázka na zhotovitele chodníku v Horské ulici. Bude snahou, aby byly práce zahájeny co nejdříve po rozhodnutí Rady města, která schválí výsledek této veřejné zakázky. Dojde k vybudování chodníku od křižovatky u hřbitova až k autobusové zastávce u ZŠ Školní. Dále bude upravena zastávka na příjezdu od Jirkova, která bude upravena tak, aby byla bezpečná a odpovídala normám.

V současné době probíhají i úpravy chodníku ve Školní ulici. Tyto úpravy jsou spojené s výstavbou optické sítě. Bude se jednat o dílčí úpravy, které budou dokončeny v příštím roce.

Věříme, že se realizací těchto chodníků podaří zlepšit podmínky pro bezpečný a pohodlný pohyb chodců po městě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …