Zlín: Aktivní studenti chtějí oživit město

27.04.2018 12:16

Skupinka mladých lidí kolem projektu Akumulátor se rozhodla uspořádat akci, jaká ve Zlíně ještě nebyla. Ponese název “Měň - co chceš, můžeš” a cílí na středoškolské i vysokoškolské studenty a studentky. Cílem akce je probudit v mladých lidech impuls k touze měnit věci kolem sebe k lepšímu. Uskuteční se v sobotu 28.4. 2018 v Klubu 204 od 14:30.

Zlín: Aktivní studenti chtějí oživit město
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Program započne debatou s členy a členkami mládežnických politických organizací. Ponese název Mladí a politicky angažovaní - když zasáhne generace Z. Po celou dobu programu budou na místě přítomny rozličné neziskové organizace a spolky, od kterých se budou moci účastníci a účastnice inspirovat. Představí se zde například Limity jsme my, Jeden Svět, Asociace DICE, Česká středoškolská unie a mnoho dalších. Posledním bodem programu bude sdílení toho, co se politicky aktivním lidem nepodařilo, tzv. Fail faire, neboli veletrh selhání.

“Zlín je město s velkým potenciálem. Naše akce se zaměřuje na středoškoláky i na vysokoškoláky. Chceme to tu trošku probudit a inspirovat studenty. Neboť každý může něco změnit, i kdyby jen malou část svého okolí,” říká o akci jedna z organizátorek Linda Fribertová.

Akce bude pořádána pod záštitou Institutu aktivního občanství. “Nabízíme mladým lidem, které trápí, co se děje v politice a zajímají se o společenské problémy, objevit možnosti, jak s tím něco dělat. Taková akce ještě ve Zlíně nikdy nebyla. Navíc ji organizují mladí aktivní lidé z celé České republiky,” vyjádřila se o akci Měn - co chceš, můžeš Klára Berg, která pracuje jak školitelka v Institutu aktivního občanství.

Více informací najdete ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…