Zlín: Aktivní studenti chtějí oživit město

27.04.2018 12:16

Skupinka mladých lidí kolem projektu Akumulátor se rozhodla uspořádat akci, jaká ve Zlíně ještě nebyla. Ponese název “Měň - co chceš, můžeš” a cílí na středoškolské i vysokoškolské studenty a studentky. Cílem akce je probudit v mladých lidech impuls k touze měnit věci kolem sebe k lepšímu. Uskuteční se v sobotu 28.4. 2018 v Klubu 204 od 14:30.

Zlín: Aktivní studenti chtějí oživit město
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Program započne debatou s členy a členkami mládežnických politických organizací. Ponese název Mladí a politicky angažovaní - když zasáhne generace Z. Po celou dobu programu budou na místě přítomny rozličné neziskové organizace a spolky, od kterých se budou moci účastníci a účastnice inspirovat. Představí se zde například Limity jsme my, Jeden Svět, Asociace DICE, Česká středoškolská unie a mnoho dalších. Posledním bodem programu bude sdílení toho, co se politicky aktivním lidem nepodařilo, tzv. Fail faire, neboli veletrh selhání.

“Zlín je město s velkým potenciálem. Naše akce se zaměřuje na středoškoláky i na vysokoškoláky. Chceme to tu trošku probudit a inspirovat studenty. Neboť každý může něco změnit, i kdyby jen malou část svého okolí,” říká o akci jedna z organizátorek Linda Fribertová.

Akce bude pořádána pod záštitou Institutu aktivního občanství. “Nabízíme mladým lidem, které trápí, co se děje v politice a zajímají se o společenské problémy, objevit možnosti, jak s tím něco dělat. Taková akce ještě ve Zlíně nikdy nebyla. Navíc ji organizují mladí aktivní lidé z celé České republiky,” vyjádřila se o akci Měn - co chceš, můžeš Klára Berg, která pracuje jak školitelka v Institutu aktivního občanství.

Více informací najdete ZDE a ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…