Zlín: Centrální park Jižní Svahy nabízí nově i zázemí pro piknik

03.08.2019 9:41

Oddělení městské zeleně Jižní Svahy zaměřilo svou pozornost v letošním roce na největší park ve Zlíně, kterým je Centrální park Jižní Svahy. K jednomu z hlavních stimulů patřila skutečnost, že začátkem letošního roku 2019 došlo k uvolnění finančních prostředků právě na revitalizaci této lokality.

Zlín: Centrální park Jižní Svahy nabízí nově i zázemí pro piknik
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Přestože péče zde poskytovaná v minulých letech byla dostačující, největší síly a finance směřovaly více k parkům v centrální části města Zlína. V našem zájmu je však ukázat našim občanům, jaký poklad se na sídlišti Jižní Svahy skrývá nejenom proto, aby si ho dokázali dostatečně vážit, ale rekonstrukcemi a úpravami bychom chtěli zejména posílit jeho návštěvnost a zvýšit jeho hodnotu,“ uvedl Ivo Divoký, vedoucí Odboru městské zeleně.

A jaká je současnost? Centrální park Jižní Svahy oplývá zónou s velkou škálou sportovních aktivit, která je střídána zónami pro odpočinek a relaxaci. Současně pak také na stávající park navazuje nová zóna oddechu po bývalém obchodním centru. V minulém roce získal park svého vlastního správce, jenž se ve spolupráci s dalšími pracovníky OMZ JS podílí na jeho pravidelné údržbě.

„K dalšímu příjemnějšímu trávení času jsme letos nechali v parku umístit piknikové sety – mobiliář k posezení v přírodě pro relaxaci a občerstvení. Celý Centrální park JS, včetně Kozlova žlebu, byl také obohacen novými odpadkovými koši o větší kapacitě, než tomu bylo dříve,“ doplnil vedoucí odboru.

Snahou odboru je však také dále zkvalitňovat péči o kvetoucí záhony. Do letošních investic tedy rovněž spadá rekonstrukce původních vstupních záhonů do parku, stejně tak jako i vybudování dalších nových záhonů. Pracovníci Odboru městské zeleně věří, že jejich aktivita bude mít kladný ohlas jak u obyvatel z bezprostřední blízkosti parku, tak i u lidí bydlících v jiné části města Zlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…