Zlín: Investice do dětských hřišť? Letos jich bude hodně

07.02.2015 19:01

Mnohá dětská hřiště ve Zlíně se dočkají v letošním roce rekonstrukce. Řada projektů je již schválena, další budou přibývat.

Zlín: Investice do dětských hřišť? Letos jich bude hodně
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Jakmile to počasí dovolí, dojde k dokončení rekonstrukce hřiště na ulici U Trojáku na Jižních Svazích. Od podzimu jsou zde namontované nové herní prvky, položená je i dopadová plocha z umělé trávy. „Zbývá ještě instalovat kreslící tabuli a dodělat terénní a sadové úpravy,“ prohlásil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, jenž má dětská hřiště ve svých kompetencích. Dodal, že tato modernizace vyjde na 800 tisíc korun.

Pravděpodobně v březnu začne obnova hřiště na ulici Družstevní na Jižních Svazích, půjde o investici za 1,4 milionu korun. Hlavním problémem tohoto zařízení je nevyhovující povrch a nedostatečné oplocení, takže míče se při hře dostávají až na hlavní silnici na ulici Okružní. Nový povrch bude z umělé trávy, která je vhodná pro řadu druhů sportů. Součástí oplocení budou herní branky a koše na basketbal.

Na hřišti, které se nachází na Zálešné VII, proběhne dlouho očekávaná rekonstrukce povrchu, položen zde bude asfalt, který je vhodný pro hry i jízdu na in-line bruslích a na kolech. Počítá se také s oplocením. Tato zakázka se bude teprve soutěžit, odhad nákladů je ve výši 1,9 milionu korun.

V přípravě je také rekonstrukce oplocení deseti dětských hřišť a sportovišť, které se nachází na různých místech Zlína. Práce by měly proběhnout na jaře, odhadem půjde o investici za asi 1,8 milionu korun.

V letošním roce je plánovaná i výstavba nového hřiště na Příluku, projekt je v tuto chvíli ve fázi stavebního a územního řízení. „Zpracováváme také dokumentaci k rekonstrukcím dalších pěti hřišť. Mělo by k nim dojít v letošním, případně v příštím roce,“ doplnila Michaela Trnavská z Odboru městské zeleně magistrátu.

Úroveň dětských hřišť ve Zlíně stále roste. Potvrdila to i celostátní anketa v roce 2012 časopisu Moravské hospodářství, ve které byl titul Nejkrásnější dětské hřiště udělen zařízení v Centrálním parku na sídlišti Jižní Svahy, kterému se přezdívá Pyramida. Velký ohlas vzbudilo otevření parkourového hřiště, které je speciálně určené pro teenagery, kterým umožňuje překonávat překážky v městském i přírodním terénu. Nachází se na ulici Obeciny XIX.

Město se v současné době stará o více než tři stovky veřejně přístupných dětských hřišť a sportovišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…