Zlín: Na Cenu Magnesia míří ze zlínské univerzity tři filmy

14.12.2021 9:15 | Tisková zpráva

V rámci filmové ceny Český lev se už dvanáctým rokem uděluje i Cena Magnesia za nejlepší studentský film.

Zlín: Na Cenu Magnesia míří ze zlínské univerzity tři filmy
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Do užšího výběru se dostalo dvacet snímků ze čtyř vysokých škol, mezi nimi i tři filmy ze dvou ateliérů Fakulty multimediálních komunikací (FMK) Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně – Ipanema, Cikánský tanec a Hrůza v tónu gramofónu. 

Anketa

Dělá stát dost pro snížení cen energií?

1%
94%
hlasovalo: 19708 lidí

Bakalářský film Ipanema režisérky Daniely Slávikové z ateliéru Audiovizuální tvorba popisuje paralelně příběh dvou mladých lidí – tanečnice Ester a chlapce Olivera, který pracuje v čistírně oděvů. Drama je plné hudby, tance a hledání sebe samého a osobní svobody.

Další dva nominované filmy jsou z ateliéru Animovaná tvorba. Cikánský tanec animátorky Radoslavy Lackové popisuje cestu mladého děvčete, která hledá svoji identitu spojenou s romskou kulturou skrze magických svět svých předků. Muzikálová groteska Hrůza v tónu gramofónu Zuzany Čupové, Martiny Tomkové a Kryštofa Ulberta je inspirovaná poetikou legendárního Fleischer Studios a avantgardou, která byla spojená s Osvobozeným divadlem.

„Dvacet vybraných studentských filmů je nyní předáno porotě složené ze zástupců České filmové a televizní akademie a dalším odborníkům z praxe, kteří z těchto snímků vyberou pět finalistů. Nominace na Českého lva budou vyhlášeny 17. ledna 2022,“ uvedla mluvčí zlínské univerzity Petra Svěráková. 

Cenu Magnesia udělí Společnost Mattoni 1873 ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) a Státním fondem kinematografie / Czech Film Center během ceremoniálu Českého lva v pražském Rudolfinu na začátku března 2022.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…