Zlín: Pozor! Bude se překládat trolejové vedení

27.04.2012 15:16

Na nově vybudovanou trasu silnice I/49 v prostoru mezi sídlištěm Zlín-Malenovice a obchodním komplexem Centro budou o víkendu 28. – 29. dubna 2012 překládat trolejové vedení pracovníci údržby vrchního vedení Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Od pondělí 30. dubna už bude veškerá doprava vedena po novém silničním úseku.

Zlín: Pozor! Bude se překládat trolejové vedení
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"DSZO reaguje na požadavky zhotovitele stavby. Snažíme se, aby se úpravy na této silnici co nejméně dotkly našich cestujících," řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

V místě rozšiřování původní silnice I/49 mezi Malenovicemi a obchodním střediskem Centro dochází k částečné přeložce silnice. To se dotýká i linek MHD a jejich trolejového vedení mezi zastávkami Sklady a Malenovice-ZPS. Pracovníci údržby vrchního vedení DSZO zajistí pro zhotovitele stavby přeložku trolejového vedení o víkendu 28. – 29. dubna, aby v pondělí 30. dubna – po převedení veškeré dopravy na novou trasu (zatím jen ve dvou jízdních pruzích) – mohly po nové komunikaci projíždět i trolejbusy. Z důvodu montážních prací bude ve dnech 28. – 29. dubna tento úsek trolejového vedení odpojen od elektrického napájení. Na linkách 2 a 6 budou během uvedeného víkendu jezdit jen trolejbusy s hybridním pohonem nebo autobusy. Cestujících by se to nemělo nijak dotknout.

V souvislosti s převedením dopravy na novou silnici dojde od 30. dubna rovněž k posunutí zastávky MHD Sklady ve směru jízdy do Otrokovic. "Jak nás informoval zhotovitel stavby, na novém úseku silnice bude cestujícím sloužit provizorní zastávka, která bude umístěna o několik desítek metrů dál po směru jízdy," uvedl hlavní dispečer DSZO Josef Polách.

Protože se po novém úseku silnice bude po dobu pokračující výstavby jezdit jen ve dvou (ze čtyř) jízdních pruhů, lze v těchto místech i nadále počítat se zdržením vozidel i se zpožďováním trolejbusů MHD v čase dopravních špiček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…