Zlín: Projekt na zprůjezdnění I/49 pro vozy MHD je v plném proudu

11.12.2011 11:10

Dvě křižovatky a přechod pro chodce jsou už modernizovaný podle potřeb projektu Preference a plošné koordinace MHD ve Zlíně, který realizuje magistrát. Dokončený bude v květnu příštího roku.

Zlín: Projekt na zprůjezdnění I/49 pro vozy MHD je v plném proudu
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

"Stavební úpravy jsou již hotové na křižovatce třídy T. Bati a ulic Díly VI a Podvesná XVII včetně vzdáleného přechodu Obeciny, dále v místě křížení ulice Sokolská a příjezdu ke Kauflandu, hotový je také přechod pro chodce v otrokovických Trávníkách," vyjmenoval místa, kde už jsou práce hotové, projektový manažer odboru realizace investičních akcí zlínského magistrátu Michal Zlámal. Dodal, že práce budou letos pokračovat tak dlouho, dokud to povolí klimatické podmínky.

Preference a plošná koordinace MHD je pro Zlín zásadním projektem. Po jeho dokončení a uvedení do provozu se značně zjednoduší a zrychlí průjezd trolejbusů a autobusů, ale také vozů hasičů a zdravotníků, klíčovou komunikací I/49, která spojuje krajské město s Otrokovicemi. "Mezi semafory a vozy městské hromadné dopravy bude probíhat komunikace. Řidič tak bude mít přehled o tom, kdy mu naskočí zelená a kdy červená. Nebude tak docházet k tomu, že zůstanou stát v křižovatce, jak tomu je dnes, a budou moci nerušeně projíždět z jedné zastávky do druhé," vysvětlil Michal Zlámal.

Projekt realizuje město Zlín, které v jeho rámci investuje částku 36,1 milionu korun, z nichž 30,1 milionu korun získalo z Regionálního operačního programu Střední Morava. Partnery města v projektu jsou město Otrokovice, Dopravní společnost Zlín Otrokovice a Zlínský kraj. Zkušební provoz bude probíhat až do dubna 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…