Zlín: První hosté na radnici? Králové. A přijeli na koloběžkách

09.01.2017 13:12

Ani velvyslanec, ani třeba prezident. První oficiální návštěvou radnice v roce 2017 byli… Tři králové.

Zlín: První hosté na radnici? Králové. A přijeli na koloběžkách
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Nešlo o skutečné monarchy, ale o koledníky zahajující letošní Tříkrálovou sbírku. „Moc jsem se na jejich návštěvu těšil, je to vždy příjemný začátek roku. Navíc tato akce pomáhá potřebným a proto má naši plnou podporu,“ sdělil primátor Miroslav Adámek, který společně se svými náměstky Kateřinou Francovou a Jiřím Korcem návštěvu přijal.

Tří- až čtyřčlenné skupinky dětských koledníků budou navštěvovat domácnosti v doprovodu vedoucího staršího 15 let. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu a dveře opatří nápisem C†M†B†2017, Christus mansionem benedikat – Kristus ať žehná tomuto příbytku. Finanční příspěvky dárců budou vybírat do zapečetěné pokladničky s logem Charity ČR.

„Kasička musí být označena logem, opatřena razítkem obce i zlínské Charity a číslem, které je totožné s tím, jež je uvedeno na tzv. průkazce vedoucího skupinky. Pokud tomu tak není, může se veřejnost obrátit na policii, která situaci prověří,“ upozornila koordinátorka sbírky Pavla Romaňáková.

V případě, že koledníci nestihnou do některé domácnosti dorazit a lidé chtějí přesto sbírku podpořit, mají další dvě možnosti.

„Příspěvky lze zaslat i na samostatný tříkrálový sbírkový účet 66008822/0800, variabilní symbol 777, nebo formou dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30 Kč u všech telefonních operátorů. Charita z každé DMS zprávy obdrží částku 28,50 Kč,“sdělila Pavla Romaňáková.

V rámci tradiční sbírky se každoročně koná i doprovodný program – Tříkrálové putování městem a Tříkrálový festival. Další informace na http://www.zlin.eu/do-ulic-vyrazi-kolednici-aktuality-3406.html.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…