Zlín: Rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnické začíná, zasáhne do dopravy

27.03.2023 13:55 | Tisková zpráva

V pondělí 3. dubna začne rekonstrukce vytíženého křížení ulic Mostní a Březnická ve Zlíně. Práce si vyžádají omezení dopravy v místě. Práce provede EUROVIA CS, člen Skupiny VINCI Construction CS, a SMO pro Statutární město Zlín a Ředitelství silnic Zlínského kraje. Rekonstrukce bude probíhat 10 měsíců.

Zlín: Rekonstrukce křižovatky ulic Mostní a Březnické začíná, zasáhne do dopravy
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V současnosti je území využíváno jako silnice II. třídy, točna MHD, parkovací plochy a plochy zeleně. Projekt řeší rekonstrukci ulic Mostní a Březnická, jejichž novým křížením vznikne průsečná křižovatka řízená světelnou signalizací. Součástí stavby je nutná přeložka všech podzemních inženýrských sítí a rozšíření a rekonstrukce veřejného osvětlení. Vzniknou také nové zastávky MHD, chodníky a nová cyklostezka. Přilehlý park u budovy Univerzity T. Bati se zvětší a stavbu zakončí sadové úpravy včetně městského mobiliáře.

„Na začátku března nám bylo předáno staveniště, následovaly nezbytné administrativní kroky pro realizaci dopravního opatření v místě. Probíhaly také práce mimo vozovku na inženýrských sítích a odstranění nežádoucí zeleně. Nyní zahajujeme první etapu prací, která již zasáhne do silničního provozu,“ sdělila Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS, člen Skupiny VINCI Construction CS.

S postupem prací se budou dopravní opatření v místě měnit. Všechny práce budou probíhat za provozu, proto byly rozděleny do čtyř navazujících etap.

V rámci první etapy dojde k uzavření levého jízdního pruhu ulice Mostní a ulice Březnická od momentálně uzavřeného vjezdu na parkoviště Březnická po konec úseku. Provoz bude veden jednosměrně ve směru od Zlína, v opačném směru po objízdných trasách. Dále křižovatky ulic Březnická, Nad Ovčírnou II a III jsou rovněž uzavřeny. Doprava je vedena po objízdné trase přes ulice Nad Ovčírnou V, nám. T. G. Masaryka a třídu Tomáše Bati. Práce budou probíhat 10 měsíců.

Základní informace:
Název: Rekonstrukce křižovatky ul. Mostní – ul. Březnická, Zlín
Objednatel: Statutární město Zlín a Ředitelství silnic Zlínského kraje
Zhotovitel: sdružení EUROVIA CS, SMO
Doba realizace: 03/2023–01/2024

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

dezinformace

Co přesně je podle vás dezinformace? Nemyslíte, že by si to měl každý vyhodnotit sám? Myslíte, že pravda se pozná vždy na první pohled? Vždyť spousta věcí se prokáže až časem. To bylo třeba povyku, když byl někdo proti očkování proti covidu, protože lidi stejně neochrání a ejhle, za čas se ukázalo, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rokycany: Den plný sportu nabídne Roadshow Sportmanie

22:28 Rokycany: Den plný sportu nabídne Roadshow Sportmanie

Masarykovo náměstí v Rokycanech se ve středu 19. června stane centrem sportu. Odbor sportu Magistrát…