Zlín: Seminář radil předkladatelům projektů

28.10.2022 17:02 | Tisková zpráva

V obřadní síni zlínské radnice se uskutečnil seminář, zaměřený na výzvy k předkládání strategických projektových záměrů. Účastníkům podal podrobnější informace k přípravě projektových záměrů pro naplnění programových rámců Integrovaných teritoriálních investic Zlínské aglomerace pro období 2021–2027 (ITI).

Zlín: Seminář radil předkladatelům projektů
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pro předkladatele projektových záměrů seminář pořádalo Oddělení koordinace projektů Magistrátu města Zlína, středisko řízení ITI Zlínské aglomerace.

„Přípravu strategických projektů do nástroje Integrovaných teritoriálních investic Zlínské aglomerace projednáváme s partnery již několik let. Nyní zahajujeme formální proces výběru projektů, které ve finále získají podporu. Cílem semináře tak bylo informovat partnery, jak mají v rámci tohoto procesu správně postupovat a také poskytnout jim zpětnou vazbu ke vhodnosti a potřebnosti projektů pro aglomeraci a k jejich správnému nastavení,“ uvedl vedoucí Oddělení koordinace projektů Magistrátu města Zlína Martin Habuda.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Účastníky semináře tak přednášející seznámili například se systémem výběru projektů, harmonogramem výzev či způsobem hodnocení předložených projektových záměrů. Program semináře byl obohacen také o další související témata. S příklady dobré praxe v oblasti obnovitelných zdrojů a úspor energie vystoupila Miroslava Knotková, ředitelka Energetické agentury Zlínského kraje a poté přednesla Lenka Kolářová, ředitelka územního odboru IROP pro Zlínský kraj Centra pro regionální rozvoj České republiky, aktuální informace o Regionálním operačním programu (IROP) v období 2021–2027.

„V jednotlivých dotačních programech bude mít Zlínská aglomerace alokovány finanční částky na realizaci strategických projektů v řadě oblastí a to v celkové sumě téměř dvě miliardy korun. Finance budou směřovat například na odborné učebny základních škol, dopravně-bezpečnostní opatření, revitalizaci kulturních památek, veřejná prostranství či na podporu výzkumných organizací. Vedle města Zlína se budou o prostředky ucházet zejména některé ze sousedních měst a obcí v aglomeraci, Univerzita Tomáše Bati a Zlínský kraj,“ přiblížil garant ITI, primátor města Zlína Jiří Korec.

Informace, vztahující se k ITI, i prezentace z realizovaného semináře jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…