Zlín: Seminář radil předkladatelům projektů

28.10.2022 17:02 | Tisková zpráva

V obřadní síni zlínské radnice se uskutečnil seminář, zaměřený na výzvy k předkládání strategických projektových záměrů. Účastníkům podal podrobnější informace k přípravě projektových záměrů pro naplnění programových rámců Integrovaných teritoriálních investic Zlínské aglomerace pro období 2021–2027 (ITI).

Zlín: Seminář radil předkladatelům projektů
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Pro předkladatele projektových záměrů seminář pořádalo Oddělení koordinace projektů Magistrátu města Zlína, středisko řízení ITI Zlínské aglomerace.

„Přípravu strategických projektů do nástroje Integrovaných teritoriálních investic Zlínské aglomerace projednáváme s partnery již několik let. Nyní zahajujeme formální proces výběru projektů, které ve finále získají podporu. Cílem semináře tak bylo informovat partnery, jak mají v rámci tohoto procesu správně postupovat a také poskytnout jim zpětnou vazbu ke vhodnosti a potřebnosti projektů pro aglomeraci a k jejich správnému nastavení,“ uvedl vedoucí Oddělení koordinace projektů Magistrátu města Zlína Martin Habuda.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18762 lidí

Účastníky semináře tak přednášející seznámili například se systémem výběru projektů, harmonogramem výzev či způsobem hodnocení předložených projektových záměrů. Program semináře byl obohacen také o další související témata. S příklady dobré praxe v oblasti obnovitelných zdrojů a úspor energie vystoupila Miroslava Knotková, ředitelka Energetické agentury Zlínského kraje a poté přednesla Lenka Kolářová, ředitelka územního odboru IROP pro Zlínský kraj Centra pro regionální rozvoj České republiky, aktuální informace o Regionálním operačním programu (IROP) v období 2021–2027.

„V jednotlivých dotačních programech bude mít Zlínská aglomerace alokovány finanční částky na realizaci strategických projektů v řadě oblastí a to v celkové sumě téměř dvě miliardy korun. Finance budou směřovat například na odborné učebny základních škol, dopravně-bezpečnostní opatření, revitalizaci kulturních památek, veřejná prostranství či na podporu výzkumných organizací. Vedle města Zlína se budou o prostředky ucházet zejména některé ze sousedních měst a obcí v aglomeraci, Univerzita Tomáše Bati a Zlínský kraj,“ přiblížil garant ITI, primátor města Zlína Jiří Korec.

Informace, vztahující se k ITI, i prezentace z realizovaného semináře jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

16:31 Litoměřice: Velký den sociálních služeb nabídne program pro celou rodinu

Město Litoměřice se dlouhodobě snaží udržovat rozsáhlou síť poskytovatelů veřejných, sociálních a do…