Zlín: Světelným happeningem uctí město památku Jana Palacha

15.01.2019 13:47

Světelný happening k uctění památky Jana Palacha se chystá ve Zlíně. Akce pro veřejnost se uskuteční v sobotu 19. ledna, sraz účastníků bude v 16 hodin v dolní části Gahurova prospektu naproti Kongresového centra.

Zlín: Světelným happeningem uctí město památku Jana Palacha
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Právě 19. ledna to bude 50 let, kdy na následky svého protestu proti okupaci Československa zemřel dvacetiletý student Jan Palach. „Jeho oběť je připomínkou vzdoru vůči lžím, křivení charakterů lidí a dalším praktikám totalitní moci. Toto poselství a důležitost svobody si za Vaší pomoci připomeneme tichým rozsvícením svíčkového řetězu,“ prohlásil Petr Michálek, ředitel Městského divadla Zlín a zastupitel města.

Délka náměstí T. G. M. je přibližně 770 metrů, v minulosti zde hořelo přes osm set svíček, vznikl tak nejdelší řetěz svíček v České republice. Na místě budou k dispozici svíčky, vzít si ale může každý z účastníků i vlastní bílé svíce v kelímcích, či lucerny. Po vytvoření světelného řetězu ze svíček zazní krátká hudební produkce v místě srazu, tedy v dolní části Gahurova prospektu.

Pořadatelé ocení pomoc dobrovolníků, kteří přijdou druhý den v deset hodin dopoledne svíčky sklízet. Autorem nápadu je zlínský výtvarník Petr Dosoudil. Realizátorem akce je Živý Zlín, tedy projekt města, který nabízí v průběhu roku lidem zdarma možnost účastnit se mnoha zajímavých akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…