Zlín: Ulice Česká, Slezská a Moravská. Dojde na příjemné změny

19.09.2017 10:04

Na ulicích Česká, Slezská a Moravská na Jižních svazích vzniknou desítky nových parkovacích míst. A to už v příštím roce. Na projekt, v jehož rámci dojde také k opravám silnic, chodníků nebo dětských hřišť, město vyčlenilo 50 milionů korun.

Zlín: Ulice Česká, Slezská a Moravská. Dojde na příjemné změny
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Jde o nejstarší část Jižních svahů, lidé, kteří zde bydlí, si už pořádnou změnu zaslouží. Vždyť k večeru se nedá touto oblastí pomalu ani projet. Tahle lokalita má k standardům 21. století opravdu daleko,“ přiznal primátor Miroslav Adámek.

Změna v organizaci parkování bude razantní, stání na chodnících nahradí nová parkovací místa. V lokalitě budou také předlážděny chodníky, dnešní často poškozené kachle nahradí vhodnější zámková dlažba. Počítá se také s opravou schodišť, rekonstrukcí dětských hřišť, výměnou laviček a dalšího mobiliáře, úpravou stanovišť na domovní a separovaný odpad, namontován bude nový systém veřejného osvětlení. „Technickou dokumentaci máme připravenou, přes zimu bychom chtěli vysoutěžit dodavatele stavby a na jaře začít se samotnou realizací,“ konstatovalradní Josef Novák, do jehož kompetencí doprava.

Chystané změny výrazně usnadní práci členům Integrovaného záchranného systému v jmenované lokalitě. V současné době mají záchranáři, hasiči či policisté často velké problémy zasahovat, protože ulice jsou značně zúženy zaparkovanými automobily.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…