Zlín: Zásadní změny v mládežnickém hokeji PSG Berani Zlín

08.08.2019 8:33

K zásadní změně z hlediska fungování mládežnického hokeje dochází od začátku srpna v klubu PSG Berani Zlín. Do nové pozice manažera mládeže s novými a významnějšími kompetencemi nastupuje Tomáš Valášek. Novým šéftrenérem mládeže od školy bruslení až po 9. třídu bude Ondřej Veselý, vedoucím Akademie zůstává Robert Svoboda. Sekretářem mládeže se nově stane Tomáš Jankovič. Po odchodu Jiřího Šolce se tak stalo na popud města Zlína a generálního partnera PSG. Angažování a nové kompetence osob byly ale nakonec shodou generálního manažera Martina Hostáka a celého klubu.

Zlín: Zásadní změny v mládežnickém hokeji PSG Berani Zlín
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„V průběhu debaty o dalším fungování klubu jsme se shodli, že je třeba udělat změnu a přerozdělit kompetence. U mládeže tak vznikla nová funkce viceprezidenta a manažera mládeže. Naopak sportovní manažer bude nově působit pouze u A týmu. Změna nastává i v řízení klubu, kde v radě jednatelů bude nově moci mít jednoho zástupce každý spolumajitel klubu. V této souvislosti jsme vyzvali PSG, aby obsadilo své místo. Pomůže tím vyřešit stav, kdy po odchodu Jiřího Šolce máme pouze jednoho jednatele a podepisování v klubu je tak omezené. Ani město nenechá své místo volné, avšak nominaci svého zástupce musí schválit městské zastupitelstvo,“ uvedl primátor a člen představenstva klubu Jiří Korec.

Do rady jednatelů za generálního partnera PSG vstupuje Patrik Kamas. PSG zároveň jako generální sponzor zvýší svůj příspěvek na mládež. Cílem nového týmu je také zapojit bývalé úspěšné hráče do dění v klubu. Nový manažer mládeže bude stejně jako šéftrenér kooptován do představenstva zapsaného spolku. Naopak po převodu Zimního stadionu Luďka Čajky do majetku města uvolní post prezidenta zapsaného spolku Radomír Zbožínek, který klubu výrazně pomohl úspěšně překonat dosavadní krize.

„Budeme se společně snažit změnit vnímání zlínského mládežnického hokeje. Tréninkové metody a přístupy k výchově hráčů se neustále vyvíjejí, nabízí se nové trendy v přípravě mládežnických kategorií a my chceme vybudovat atmosféru, v níž budou mít všichni – hráči i trenéři - radost z práce a trénování. Velký důraz budeme klást na etické chování, protože u profesionální práce a slušného chování každého trenéra začíná výchova každého mladého hokejisty jako sportovce i člověka,“ uvedl Tomáš Valášek.

Kompetence jednatele a generálního manažera Martina Hostáka i trenéra Antonína Stavjani, který plní taktéž roli sportovního manažera, se v ničem nemění. Z hlediska fungování A týmu zůstává vše stejné.

Tomáš Valášek (45) má dlouholeté manažerské i trenérské zkušenosti, má vystudovanou profesionální „licenci A“ v České republice i Německu. S juniory EHC Freiburg získal jako hlavní trenér dvakrát po sobě mistrovský titul. Ve zlínském klubu deset let působil jako profesionální trenér postupně prakticky u všech mládežnických kategorií a s dorostem získal zatím poslední medaili pro klub. Poslední tři roky byl neplaceným asistentem a manažerem pro mezinárodní styky. Díky němu například vyrostl projekt každoroční cesty mladých hokejistů do Los Angeles a je také hlavním koordinátorem spolupráce zlínské Akademie s německým klubem Jungadler Mannheim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …