Zlín nesouhlasí s pozastavením dotace na Zimní stadion Luďka Čajky

06.01.2022 13:44 | Tisková zpráva

Řízení se zastavuje. Takovou nemilou zprávu obdrželo město Zlín od Národní sportovní agentury, ke které byla podána žádost o finanční dotaci ve výši až 300 milionů korun na rekonstrukci Zimního stadionu Luďka Čajky. Z osmi podaných žádostí pouze dvě, brněnská a jihlavská, postoupily do další etapy dotačního posuzování.

Zlín nesouhlasí s pozastavením dotace na Zimní stadion Luďka Čajky
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Rozhodnutí nás velmi nemile překvapilo. Obzvláště za situace, kdy nás celou dobu nikdo z NSA nekontaktoval, a žádný problém, který bychom měli odstranit s námi nekonzultoval. Přitom u ostatních dotací je takový postup zcela běžný. Jsme přesvědčeni, že jsme žádnou podmínku neporušili. Na pozemky u sportovní haly, které jsou dle NSA problematické, máme stavební povolení a navíc jsme ani žádné dotační finance na úpravu těchto pozemků nepožadovali. Nesouhlasíme se stanoviskem NSA a patrně nám nezbyde než se bránit soudní cestou,“ uvedl primátor města Jiří Korec.

Na rozhodnutí NSA žehrá dle médií například i město Liberec, kterému je vyčítáno, že žádost nebyla podána datovou schránkou. Město Liberec však trvá na tom, že žádost podalo řádně a včas. Je pravděpodobné, že i město Liberec tak bude zvažovat podobný postup jako Zlín. Ačkoliv NSA nepřipouští odvolání je zde možnost podání správní žaloby. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…