Zlín obdržel nejlepší možné hodnocení finanční stability

20.10.2022 15:11 | Tisková zpráva

Nejlepší možnou známkou, tedy A, se může pochlubit město Zlín v kategorii finanční stabilita a hospodaření města.

Zlín obdržel nejlepší možné hodnocení finanční stability
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Podle odborníků má tak město Zlín výborné finanční zdraví. Hodnotí se vždy období posledních pěti let. Stejně výbornou známku získalo město Zlín také v loňském hodnocení.

„Obzvláště za situace, kdy byla ve veřejných financích v posledních letech velká nejistota, je to pro nás potvrzení, že jsme hospodařili účelně a efektivně,“ říká Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro ekonomiku z právě končící koalice.

Metodologii hodnocení vyvinula Benchmarkingová iniciativa 2005, která sdružuje 83 měst a obcí s rozšířenou působností, které mají zájem hodnotit výkonost a efektivitu své činnosti a sdílet dobrou praxi.

„Dosažený výsledek znamená, že Zlín vykazoval v průběhu předchozích pěti letech optimální finanční stabilitu, dostatečnou a přiměřenou investiční aktivitu. I díky tomu se nám ve Zlíně daří investovat do oprav, staveb a také do menších projektů zvyšujících atraktivitu veřejného prostoru a rozšiřujících nabídku kulturních a společenských akcí pro veřejnost,“ doplnil primátor města Jiří Korec.

Kromě hodnocení finančního zdraví členská města Benchmarkingové iniciativy 2005 porovnávají své údaje v dalších 55 agendách, zejména v oblastech výkonu přenesené působnosti, provozních agend, ale také ve vybraných agendách samostatné působnosti. Celkem se sleduje se více než devět set vstupních údajů a vyhodnocuje se téměř sedm set poměrových ukazatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…