Zlín obdržel nejlepší možné hodnocení finanční stability

20.10.2022 15:11 | Tisková zpráva

Nejlepší možnou známkou, tedy A, se může pochlubit město Zlín v kategorii finanční stabilita a hospodaření města.

Zlín obdržel nejlepší možné hodnocení finanční stability
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Podle odborníků má tak město Zlín výborné finanční zdraví. Hodnotí se vždy období posledních pěti let. Stejně výbornou známku získalo město Zlín také v loňském hodnocení.

„Obzvláště za situace, kdy byla ve veřejných financích v posledních letech velká nejistota, je to pro nás potvrzení, že jsme hospodařili účelně a efektivně,“ říká Bedřich Landsfeld, náměstek primátora pro ekonomiku z právě končící koalice.

Metodologii hodnocení vyvinula Benchmarkingová iniciativa 2005, která sdružuje 83 měst a obcí s rozšířenou působností, které mají zájem hodnotit výkonost a efektivitu své činnosti a sdílet dobrou praxi.

„Dosažený výsledek znamená, že Zlín vykazoval v průběhu předchozích pěti letech optimální finanční stabilitu, dostatečnou a přiměřenou investiční aktivitu. I díky tomu se nám ve Zlíně daří investovat do oprav, staveb a také do menších projektů zvyšujících atraktivitu veřejného prostoru a rozšiřujících nabídku kulturních a společenských akcí pro veřejnost,“ doplnil primátor města Jiří Korec.

Kromě hodnocení finančního zdraví členská města Benchmarkingové iniciativy 2005 porovnávají své údaje v dalších 55 agendách, zejména v oblastech výkonu přenesené působnosti, provozních agend, ale také ve vybraných agendách samostatné působnosti. Celkem se sleduje se více než devět set vstupních údajů a vyhodnocuje se téměř sedm set poměrových ukazatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

22:28 Jihlava: Volač a Klikač okrádají Česko

Přednáška zaměřená na ochranu před digitálními útoky se uskuteční v kině Dukla Jihlava ve středu 29.…