Znojmo: Do infrastruktury město investuje i letos

07.02.2018 12:20

Kromě stavebních prací na obchvatu a průtahu v Příměticích se ve Znojmě v loňském roce pracovalo i na dalších komunikacích mimo centrum města, například v Konicích, městské části Znojma, a v ulici Klínek.

Znojmo: Do infrastruktury město investuje i letos
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V Konicích se během podzimu opravila trasa vedoucí od místního kostela směrem ke hřbitovu (289 metrů) a také kratší úsek – rozcestí u hřbitova (21 metrů). Na obou úsecích byla položena betonová dlažba, která navázala na stejným způsobem opravenou část. Důvodem pro výběr tohoto povrchu byla skutečnost, že Konice se nachází v ochranném pásmu Národního parku a Správa Národního parku tak musela se záměrem souhlasit a vyloučit případné poškození lokality či narušení krajinného rázu. Oprava v Konicích včetně vybudování veřejného osvětlení a zajištění odvodnění napojením na dešťovou kanalizaci vyšla město přibližně na 4 410 000 korun.

Dalším, ale kratším opravovaným úsekem (170 metrů) byla oprava místní komunikace na jižním okraji města – v ulici Klínek. Stávající nevyhovující cestu ze štěrku a písku, na kterou již přiléhají rodinné domy, nahradila nová komunikace. V rámci této stavební akce bylo nainstalované i veřejné osvětlení. Celková investice tak činila přibližně 1 980 000 korun.

Z rozpočtu pro rok 2018

S ještě většími investicemi počítá město i v letošním roce. Přes 20 milionů z rozpočtu pro rok 2018 poputuje do rekonstrukce komunikací ve městě. Počítá se s opravami ulic Bala a Na Vyhlídce (8,5 milionů), ulice Otakara Březiny (3,5 milionů) a ulice Pražská v části vedoucí ke stanici záchranky a budoucí stanice hasičů (4,6 milionů). Asi 3,8 milionů korun by měla stát oprava mostu přes řeku Dyji u přehrady. Vyčleněno je ještě dalších 10 milionů na rekonstrukci chodníků ve městě, soupis ulic ale ještě není specifikován.

I letos město myslí na své městské části, přispěje na spolufinancování při plánovaných opravách průtahů v Příměticích (7 milionů) a v Oblekovicích (10 milionů). V obou případech je hlavním investorem rekonstrukce kraj, resp. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.

V Oblekovicích se navíc letos bude rekonstruovat další silnice a veřejné osvětlení s celkovým nákladem 10,8 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…