Znojmo: Dotace pomůže s reklamním značením v městské památkové rezervaci

01.08.2019 11:38

Až do konce září mohou majitelé nemovitostí nebo nájemci provozoven v Městské památkové rezervaci Znojmo (dále jen MPR) žádat město o finanční podporu na vhodné reklamní označení. Požádat mohou o dotaci až do 10 tisíc korun.

Znojmo: Dotace pomůže s reklamním značením v městské památkové rezervaci
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Znojmo je pro mnohá města vzorem v boji proti tzv. reklamnímu smogu, což je jednak díky nastaveným pravidlům, která máme, jednak díky spolupráci a podpoře podnikatelů v centru města,“ říká starosta Jan Grois.

Finance město poskytuje z dotačního programu Podpora obnovy památkově nechráněných nemovitostí na území Městské památkové rezervace Znojmo a v jejím ochranném pásmu a podpora reklamního označení provozoven na území MPR Znojmo v roce 2019 (dále jen Program).

Priorita č. 3 Programu má za cíl podpořit a motivovat provozovatele podniků v MPR v jejich snažení označit budovy vhodnou reklamou, která nebude narušovat vzhled historického centra, a je tedy v souladu s Pokyny pro stavební činnosti, označování budov, umísťování reklamních, informačních a propagačních zařízení a dalšího mobiliáře na území MPR Znojmo. Lze žádat o dotaci na:

  • náklady spojené s architektonickým návrhem reklamního označení provozovny v nemovitosti, která se nachází na území MPR Znojmo,
  • náklady spojené se zhotovením vlastního reklamního prvku.

Oprávněnými žadateli jsou fyzické a právnické osoby, které vlastní nemovitost na území MPR a nájemci provozoven se souhlasem vlastníka nemovitosti. Žadatelé mohou získat až 10 tisíc korun (maximálně 50 % z celkových nákladů).

Kompletní informace jsou k dispozici na www.znojmocity.cz pod odborem školství, kultury a památkové péče. Kontaktní osobou pro žadatele je Ing. Monika Vavřínová, tel. 515 216 576, email ZDE.

Program se skládá ze dvou částí. První část se zaměřuje na památkově nechráněné nemovitosti, které se nacházejí na území MPR Znojmo a v jejím ochranném pásmu. Druhá část dotačního programu se zaměřuje na podporu reklamního označení provozoven na území MPR Znojmo, konkrétně na úhradu nákladů na architektonický návrh reklamního označení provozovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …