Znojmo: Kino Svět čeká rekonstrukce toalet

20.11.2020 7:35

Znojemské Kino Svět je sice z důvodu vládních opatření bez návštěvníků, ale prázdno v něm v následujících týdnech nebude. Brzy se tu začne pracovat na kompletní rekonstrukci toalet, do které město investuje více než 1 000 000 korun.

Znojmo: Kino Svět čeká rekonstrukce toalet
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Prostory pánských i dámských toalet čeká kompletní rekonstrukce. Proběhnou tu bourací práce, kdy se vybourají příčky, které rozdělují místnosti na jednotlivé kabiny, odstraní se původní rozvody vody, topení i okna. V této části kina zůstanou v podstatě jen obvodové zdi, všechno ostatní bude nové.

Anketa

Kdo byl lepší ministr zdravotnictví?

hlasovalo: 12133 lidí

V prostorech se vybudují nové rozvody vody a elektriky, nové bude topení, vymění se dveře i okna. Samozřejmostí je nová výmalba, dlažba a obklady. Veškeré nové zařízení – od umyvadel, pisoárů, toalet až po dlažbu – je zvoleno s ohledem na to, že se jedná o veřejností hojně navštěvované místo. Interiér musí odpovídat jednak všem hygienickým předpisům a normám, ale rovněž se dbá i na kvalitu. V rozpočtu se počítá i s pořízením veškerého příslušenství (bezdotykový dávkovač mýdla, dávkovač jednorázových ubrousků, zrcadla aj.).

Rekonstrukci provede Firma Renov, spol. s.r.o., která podala nejvýhodnější cenovou nabídku ve výběrovém řízení. Firma minulý týden převzala staveniště a s pracemi by měla začít v následujících dnech, hotovo chce mít do konce roku. Město do rekonstrukce investuje více než 1 000 000 korun.

Budova kina je ve vlastnictví města, a proto do ní i postupně investuje. Velký sál, který má kapacitu 161 míst, se modernizoval na konci roku 2013. Následně přišla na řadu digitalizace kina a oprava fasády a vstupního prostoru. Vloni město investovalo do oprav malého sálu, kdy se opravila podlaha, položil se nový koberec a následně se namontovalo 104 nových sedaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…