Znojmo: Kolemjdoucí osvěžují nová mlžítka na Horním náměstí a u rotundy

31.07.2019 19:53

Minulý byly na dvou lokalitách ve Znojmě umístěny mlžící sprchy, které poslouží v parných dnech k lehkému osvěžení. Ochladit se mohou kolemjdoucí na Horním náměstí a u rotundy sv. Kateřiny.

Znojmo: Kolemjdoucí osvěžují nová mlžítka na Horním náměstí a u rotundy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mlžící sprchy, tzv. mlžítka, jsou jednoduchá zařízení, která rozprašují vodu a slouží k lehkému osvěžení. Díky větru se voda rozptyluje nejen přímo pod nimi, ale i do vzdálenosti několika metrů od nich.

Celkem město pořídilo pět mlžítek, které je možné umístit samostatně. Pro správný efekt je vhodné postavit alespoň dvě vedle sebe. Tři z nich nyní ochlazují kolemjdoucí na Horním náměstí a dvě na prostranství u rotundy sv. Kateřiny, kde je díky turistům rušno především v letních měsících.

„Sprchy jsou opatřeny kovovým rámem s dřevěným záklopem. Tuto variantu jsme volili ze dvou důvodů. Díky rámu jsou mlžítka stabilní a nemuseli jsme narušit povrch náměstí kotvením. Druhý důvod je estetický. Konstrukci Městská zeleň rovnou osadila květinami, abychom náměstí i více ozelenili,“ vysvětluje místostarosta Jakub Malačka.

Konstrukce jsou mobilní, je možné je díky tomu přesouvat i do jiných lokalit. Nutností je blízké napojení vody. „Uvidíme, jak se novinka osvědčí a případně vytipujeme další místa, kam bychom sprchy mohli dát,“ dodal místostarosta Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…