Znojmo: Městská policie hledá do svého týmu posily

18.12.2021 11:28 | Tisková zpráva

Městská policie Znojmo aktuálně hledá do svých řad nové strážníky i strážnice. Pokud chcete také přispět k bezpečí občanů a svých nejbližších a zároveň získat zajímavou a stabilní práci, staňte se městským strážníkem!

Znojmo: Městská policie hledá do svého týmu posily
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Na pozici strážníka obecní policie se mohou zájemci hlásit průběžně. Předpokládá se přijetí až jedenácti nových strážníků a strážnic tak, aby byly naplněny stavy Městské policie. 

„Práce strážníků je velmi rozmanitá. V podstatě každý den na ně čeká jiná náplň práce. Víme, že se nejedná o jednoduchou práci, ale bez městských strážníků bychom ve Znojmě mohli jen stěží fungovat. Možná se ptáte, co je takovou náplní práce strážníka? Kromě rutinních záležitostí vyráží do terénu řešit nejrůznější požadavky a prosby našich občanů. V případě potřeby dohlížejí na plynulost dopravy ve městě. Řeší také spoustu nesrovnalostí v mezilidských vztazích a pomáhají seniorům v úzkých. Nezřídka kdy zachraňují nejrůznější zvířata. Strážníci mají také nezastupitelnou roli při pořádání kulturních akcí města. V rámci prevence zajišťují osvětu dětí na školách i školkách, speciální setkání pořádají i pro seniory. A takto ve výčtu činností bychom mohli pokračovat dál,“ říká Vlastimil Tima, radní města, který je zastupitelstvem pověřen vedením Městské policie Znojmo. 

„Nabízíme nejen dobré finanční ohodnocení, pět týdnů dovolené a stravenky, ale také náborový příspěvek 50 000 korun, vstup zdarma na sportoviště a plavání. Po odsloužení zkušební doby a jednoho roku je možné také získat městský byt. Uchazeč v první řadě musí projít výběrovým řízením, fyzickými testy a psychotesty a následně absolvovat tříměsíční denní studium pro získání osvědčení strážníka. To bohužel mnohé odradí, avšak je to nutnost. Na druhou stranu je práce strážníka městské policie stabilním zaměstnáním,“ doplňuje Petr Hladký, ředitel Městské policie Znojmo. 

Info k výběrovému řízení

Základní předpoklady pro práci strážníka obecní police je státní občanství ČR, věk minimálně 21 let, způsobilost k právním úkonům, středoškolské vzdělání s maturitní zkouškou, bezúhonnost a spolehlivost (uchazeč nesmí být soudně trestán, ani stíhán). 

K přihlášce je nutno připojit životopis, výpis z evidence Rejstříku trestů (ne starší než 3 měsíce) a ověřenou kopii dokladu o nejvyšším dosaženém vzdělání. Další požadavky i náležitosti přihlášky jsou k nalezení www.mestskapolicieznojmo.cz. Součástí výběrového řízení je posouzení fyzické zdatnosti (fyzické testy) a psychické způsobilosti (psychotesty). 

Přihlášku mohou uchazeči podat elektronicky či písemně.  Elektronicky na e-mailovou adresu kariera@mp.muznojmo.cz zasláním životopisu a kontaktních údajů. Písemně na adresu: Městská policie Znojmo, Jana Palacha 2, 669 02 Znojmo k rukám ředitele Mgr. Petra Hladkého s podklady uvedenými výše. Obálka se vždy označí slovy: „výběrové řízení – strážník obecní policie“. Přihlášky je možné podávat kdykoliv. Předpoklad nástupu je ihned. Info také na www.stansestraznikem.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…