Znojmo: Národní týden manželství přivedl páry na odběr krve i do tělocvičny

24.02.2023 15:13 | Tisková zpráva

Rande v tělocvičně, v nemocnici nebo na besedě o zdravém životním stylu. Národní týden manželství přinesl do Znojma ve valentýnském týdnu desítky nejrůznějších akcí. Jeho letošním mottem bylo: Protiklady se přitahují.

Znojmo: Národní týden manželství přivedl páry na odběr krve i do tělocvičny
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Znojemské páry si mohly zdarma zasportovat ve sportovní hale na Dvořákově ulici. Na badminton, squash nebo do bazénu či sauny jich přišla více než stovka. Rande tak trochu jinak, konkrétně při odběru krve, uspořádala znojemská nemocnice. Od 16 párů získala celkem 14 tisíc ml krve.

Zdravému životnímu stylu v manželství se věnovaly besedy ve Střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické Znojmo. Téma smrti a umírání otevřela brněnská organizace Klára pomáhá, a to velice citlivým způsobem  - prostřednictvím komunitní karetní hry „Řekni mi“.

Centrum sociálních služeb Znojmo uspořádalo ve spolupráci s Městskou knihovou Znojmo a Poradnou pro rodinu a mezilidské vztahy besedu, která obsáhla jak lásku a vášeň v dlouhodobém vztahu, tak i odpověď na otázku, podle jakého klíče si nevědomě vybíráme partnery. Knihovna vedle toho nabídla i tematickou výstavku knih, pozvala si zajímavé hosty a uspořádala dopoledne s deskovými hrami.

Rodiče dětí z Miniklubu (a nejen oni) se mohli zúčastnit tvořivého odpoledne nebo si vyslechnout přednášku o vztahové gramotnosti. Workshop v Macešce zase připravoval páry na příchod dítěte do rodiny. V křesťanském společenství Církve adventistů sedmého dne se přednášelo na nejrůznější vztahová témata dokonce každý všední den.

„Národní týden manželství byl ve Znojmě opravdu nabitý. Chtěl bych proto poděkovat všem, kteří se na jeho organizaci a na jeho programu podíleli. Odvedli pořádný kus práce a jsem přesvědčen, že všem zúčastněným párům přinesli příjemné zpestření valentýnského týdne a spoustu společných zážitků,“ zhodnotil místostarosta Znojma Jan Blaha, který má ve své gesci sociální oblast.

Národní týden manželství odstartoval letošní aktivity v rámci Rodinné a seniorské politiky města Znojma. Další akce se chystají na květen, kdy proběhne Týden pro rodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…