Znojmo: Nová zastávka - nemocnici a nádraží dělí tři minuty

18.10.2015 6:31

Nová železniční zastávka Znojmo – nemocnice na ulici Růženy Svobodové již od středy naplno funguje.

Znojmo: Nová zastávka - nemocnici a nádraží dělí tři minuty
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Dosud pouze projíždějící vlaky tu nyní zastavují a cestujícím se tak nabízí nová možnost, jak si zkrátit svou cestu do nemocnice či do horní poloviny města. Nemusí se už trmácet dlouhou cestou z vlakového nádraží pěšky nebo městskou autobusovou dopravou.

O vybudování nové železniční zastávky jednalo město se Správou dopravní železniční dopravní cesty (SŽDC) tři roky. Po vyřešení všech potřebných náležitostí včetně financování (třímilionovou investici hradila SŽDC, město přispělo půl milionem korun) se v polovině září začalo s její výstavbou. O měsíc později na ni již zastavil první vlak.

„Věřím, že železniční zastávka bude všem cestujícím dobře sloužit a že ji začnou hojně využívat. Ostatně i dnes odpoledne, když jsme si přišli osobně cestu vlakem vyzkoušet, cestující na zastávce nastupovali i vystupovali,“ řekl starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Cesta ze zastávky u nemocnice k vlakovému nádraží ve Znojmě trvala zhruba tři minuty. Oproti městské autobusové dopravě to znamená úsporu o cca čtvrt hodiny. „Jízdenka z nemocnice na nádraží stojí 11 korun, s In Kartou pouze 8 korun a koupit jí lze přímo u průvodčího,“ dodal Pavel Karšulín za České dráhy.

Na zastávce Znojmo – nemocnice budou stavět všechny osobní vlaky s přepravou cestujících na trati Znojmo – Okříšky, a to v obou směrech. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob