Znojmo: Objevte město zábavnou formou. Vyrazte na další výpravu se Skrytými příběhy

08.08.2019 14:23 | Zprávy

Krásy a historii města mohou rodiny s dětmi ve Znojmě poznávat zábavnou formou, a to díky mobilní hře Skryté příběhy. Oblíbená geolokační hra nabízí aktuálně již tři nenáročné turistické trasy plné úkolů a zajímavých informací.

Znojmo: Objevte město zábavnou formou. Vyrazte na další výpravu se Skrytými příběhy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mapa Skrytých příběhů odkryla vloni svým uživatelům první příběh odehrávající se ve Znojmě – Záhadu Psí věže. Trasa dlouhá cca 4 kilometry vede historickým centrem Znojma. Příběh je situován do raných dějin města Znojma a jeho hlavním motivem je povýšení Znojma na královské město v roce 1226 Přemyslem Otakarem I. Český král se v té době rozhodl na pomoc se založením města povolat lokátora Edelberta Mauera. Ten je také vypravěčem příběhu Záhady Psí věže, a právě jemu budou děti nápomocné při určování hranic nového královského města.  Začátek trasy je u Turistického informačního centra na Obrokové ulici. Na tvorbě příběhu se podílelo Jihomoravské muzeum ve Znojmě.

Druhý příběh s názvem Stroj na počasí je situován v Příměticích. Jde o miniaturní trasu s 5 zastaveními o délce přibližně 1 km. Hráči obejdou obecní rybník, projdou kolem škol, fary a kostela k památníku Prokopa Diviše a modelu jeho stroje na počasí. Příběh je situován do roku 1760 a jeho hlavní postavou je kněz Prokop Diviš, který řeší strach svých sousedů z jeho vynálezu.

Poslední a zároveň i nejnovější příběh Prušácké výpalné zavede hráče do okolí Louckého kláštera. Trasa patří rovněž k těm kratším – má přibližně 2 km. Vede v bezprostředním okolí kláštera v Louce. Zavede do parku za klášterem, k řece i k návštěvnickému centru Znovínu Znojmo. Uživatel se opět potkává s Prokopem Divišem, který v roce 1742 musí vyřešit obsazení kláštera pruskou armádou a zajetí opata.

Příběhy s Prokopem Divišem patří do série příběhů o vynálezcích nebo technických zajímavostech, která byla vytvořena s podporou Nadace ČEZ.

Jak na to?

Do chytrého telefonu je potřeba si stáhnout aplikaci Skryté příběhy a vybrat si ten příběh, který chce uživatel odkrýt. Každý příběh nabízí nenáročnou trasu a skrývá 5–9 úkolů. Aplikace je ke stažení zdarma pro operační systém Android i iOS.

O hře: Díky venkovní hře Skryté příběhy poznáte nejen nová zajímavá místa, ale navíc můžete cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Hra je určena především dětem od 6 do 13 let, ale pobaví i dospělé. Skryté příběhy pochází z dílny společnosti Tripeduca, která se specializuje na mobilní aplikace (hry), webové prezentace a další moderní nástroje pro poznávání spojené s konkrétními místy či památkami.

Kompletní informace o hře Skryté příběhy naleznete na www.skrytepribehy.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…