Znojmo: Pořádek v ulicích pohlídá i antikonfliktní tým

19.07.2018 10:02

Až do 30. září se bude vždy v pátek a v sobotu v časech 22:00 až 5:00 pohybovat u Mariánského náměstí, ulice 17. listopadu, Tovární a v přilehlých lokalitách antlikonfliktní tým. Jedná se o exponovaná místa, kde se nacházejí diskotéky a noční bary, a opakovaně zde dochází ke stížnostem občanů na rušení nočního klidu a k obdobné přestupkové činnosti.

Znojmo: Pořádek v ulicích pohlídá i antikonfliktní tým
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Záměr vyhlášky o rušení nočního klidu, kterou jsme měli v úmyslu zavést, vyvolal velkou diskuzi. Proto jsem svolal jednání městské policie, státní policie a provozovatelů diskoték a našli jsme společné řešení. Schválení vyhlášky dočasně odložíme. Místo toho bude na místech, kde je nejvíc stížností, působit venkovní pořádková služba – náš pracovní název pro ni je antikonfliktní tým – o 6 lidech, která bude ukázňovat návštěvníky diskoték a dbát na pořádek,“ vysvětluje starosta Znojma Jan Grois.

„Městská ani státní policie nemá dostatek lidí, aby každý víkend tak rozsáhlou kontrolní činnost prakticky na jednom místě prováděla, a tak jsme se inspirovali u jiných měst a po jejich vzoru zkoušíme antikonfliktní tým,“ dodává starosta Grois.

Služby antikonfliktního týmu bude zajišťovat SEGA Security z Dačic, která podala v e-aukci nejnižší nabídku. Na provozování této služby, která vyjde na celkem 290 000 korun, se mají finančně podílet právě i majitelé diskoték.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …