Znojmo: Pošta ze Strzegomi - Ve zdravém těle zdravý duch

12.03.2019 16:23

Nikdy není pozdě. Toto tvrzení platí i pro sport a obec Strzegom ho podporuje již šestým rokem. Od roku 2013 zve své seniory na rozmanité sportovní kurzy, a to za symbolickou cenu. Projekt je totiž financován prostřednictvím fondu sportovního areálu ve Stregomi.

Znojmo: Pošta ze Strzegomi - Ve zdravém těle zdravý duch
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Aktivity ve vodě stregomského bazénu v letní sezóně, severská chůze (nordic walking) v lese na Křížové Hoře nebo gymnastika pro seniory v tělocvičně sportovního areálu – všechny kurzy jsou mezi seniory velmi populární.

Ve Strzegomi se jich účastní celkem 180 seniorů, kteří využívají možnosti, aby se setkali a podíleli se na aktivních činnostech spolu s osobami stejného věku. Kurzy vede specializovaný personál, který dbá také na to, aby byla příjemná atmosféra. Koneckonců jde rovněž o to mít radost z pohybu a z trávení volného času ve skupině s jinými. V poslední době byly sportovní nabídky pro seniory rozšířeny o vodní aerobic. Kurzy probíhají v nově postaveném krytém bazénu.

Inspirativní článek ze Strzegomi zaslala Dominika Kuleba z tamějšího úřadu se vzkazem: „Milí senioři ze Znojma, pokud dorazíte do našeho města, jste vždy vítaní!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.