Znojmo: Pracuje se na dokumentaci k novému krytému bazénu

14.06.2016 16:42

Jednou ze sedmi oblastí, kterou občané Znojma zařadili do palčivých problémů na Fóru Zdravého města Znojmo v loňském i předloňském roce, byla výstavba nového krytého bazénu. Potřebu nového bazénu si uvědomuje i vedení města, proto se nyní pracuje na dokumentaci k územnímu řízení.

Znojmo: Pracuje se na dokumentaci k novému krytému bazénu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Znojmo potřebuje technologicky kvalitní krytý bazén, který bude kapacitně vyhovovat požadavkům veřejnosti, rodin s dětmi i sportovní mládeže. Stávající Městské lázně s jistotou dosluhují, což si dobře uvědomujeme, vybudování nového krytého bazénu však znamená obrovskou časovou i finanční investici,“ říká starosta Vlastimil Gabrhel.

„Po veřejném projednání architektonické studie nového bazénu, srovnávací studii a logickém rozhodnutí o tom, že nový bazén bude stát v areálu plovárny Louka, se nyní posouváme dál v projekčních pracích a necháváme zpracovat dokumentaci k územnímu řízení,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel. „Nový krytý bazén nejsme schopni postavit ze dne na den, ani z roku na rok. Pro případné dotační spolufinancování však musíme být projekčně připraveni,“ vysvětluje postup prací starosta Gabrhel. Dokumentaci k územnímu řízení zpracovává Architektonická kancelář Burian-Křivinka, která v e-aukci podala nejvýhodnější nabídku (1,7 milionů korun) a pracovala již na architektonické studii bazénu.

Právě tato architektonická studie byla společně se srovnávací studií, která měla prověřit, zda je výhodnější zrekonstruovat stávající lázně, nebo postavit nový bazén v areálu venkovní plovárny v Louce, podkladem pro veřejné projednání s občany. Srovnávací studie upřednostnila lokalitu v Louce, neboť ta umožní celoroční provoz plaveckých bazénů a zároveň rozšíří škálu nabízených služeb o multifunkční fitness a wellness. Prostory Městských lázní by takové rozšíření neumožňovaly. V rámci veřejného projednání se názor občanů většinově nepřiklonil ani k jedné, ani k druhé variantě, a tak definitivní rozhodnutí padlo vloni právě s ohledem na srovnávací studii na radě města.

Nový krytý bazén počítá s kondičním plaveckým bazénem se šesti dráhami, dále s relaxačním bazénem, dětským brouzdalištěm a zázemím s whirlpoolem. Studii bazénu je možné si prohléhnout na webu www.znojmo-zdravemesto.cz v sekci Projekt krytého bazénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…