Znojmo: Radnice už rok monitoruje průjezdnost městskou památkovou rezervací

10.12.2022 21:17 | Tisková zpráva

Od listopadu loňského roku jsou v provozu průjezdové senzory pro měření intenzity dopravy v městské památkové rezervaci (dále MPR). Průjezdnost městem měří celkem šest senzorů. Dva senzory při vjezdu do města a čtyři při výjezdu z města.

Znojmo: Radnice už rok monitoruje průjezdnost městskou památkovou rezervací
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Vjezdy a výjezdy do města jsou monitorovány na ulici Pontassievská a nám. Svobody. Dva další výjezdy pak měří průjezdnost na ulici Kollárova a Kovářská. Každý senzor je napájen interní baterií a v případě potřeby je možné jej přemístit do jiné lokality.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Počty vozidel a jejich délku lze sledovat pomocí webové aplikace. Podle vyhodnocených statistik do centra města vjede v průměru 226 vozidel za hodinu, z toho je 112 osobních aut, 87 nákladních aut a 27 vozidel nelze délkově určit. Největší frekvence průjezdu je mezi 11. a 17. hodinou, kdy za hodinu projede více než 200 vozidel.

Statistiky slouží zejména k tomu, aby se například při uzavření některých ulic mohlo lépe určit, který výjezd nebo vjezd do města použít k zachování plynulého průjezdu MPR a nedocházelo tak ke kolonám. V nejbližší době bude těchto statistik například využito při plánování objízdné trasy při uzavírce Kollárovy ulice, kterou čeká oprava povrchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…