Znojmo: Rozsvícením stromů zahájili advent ve všech městských částech

14.12.2018 15:17

Minulý týden se postupně rozzářila vánoční světla i ve všech příměstských částech. Jako první v pondělí zahájili advent se starostou Janem Groisem u školy v Příměticích a v městské části Načeratice. V další dny se po celý týden scházeli místní, děti s rodiči a zástupci vedení města i v ostatních městských částech.

Znojmo: Rozsvícením stromů zahájili advent ve všech městských částech
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V úterý rozsvítili vánoční stromy spolu s místostarostou Jakubem Malačkou na návsi v Příměticích, kde se na děti z místní základní školy přišly podívat desítky rodičů. O hodinu později se setkali i na Hradišti, kde vystoupil Popický kulturní soubor (dále jen PoKuS).

Ve čtvrtek zahajoval advent místostarosta Karel Podzimek, a to v Kasárnách spolu s PoKuSem a v Mramoticích. V Mramoticích program netradičně zahájila vánoční koleda zahraná na dudy, další české koledy zazpívaly děti z místní školy a proběhla soutěž o nejlepší vanilkový rohlíček.

Páteční zastavení proběhlo v Konicích, kde vánoční přání zaznělo z úst místostarosty Znojma Jana Blahy. Vystoupení si tu připravila místní mateřská a základní škola. Ještě v tentýž večer se setkali i v Oblekovicích. Místní si mohli poslechnout vánoční písně v podání popického souboru.

V sobotu už poslední přání pronesl starosta Grois v Derflicích a v Popicích. Naposledy se také představil Popický kulturní soubor.

Součástí programu ve všech městských částech byl kulturní program, pro všechny byla tradičně připravená krátká adventní soutěž, tentokrát o vánoční hrníčky, ohňové překvapení a patroni zimy a Vánoc v podobě sněhuláka a medvěda obdarovali všechny děti sladkou drobností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…