Znojmo: Senioři budou střežit další tři přechody. Městská policie hledá posily

18.10.2021 15:28 | Tisková zpráva

Vedení města Znojma spolu s Městskou policií Znojmo pokračuje v projektu Senioři u přechodů i ve školním roce 2021/2022. Nyní rozšíří hlídané lokality o další tři přechody pro chodce, a to na ul. Legionářská, Přímětická/Resslova a 17. listopadu/Bezručova. Aktuálně se proto hledají zájemci z řad seniorů, kteří jsou ochotní pomoci se zajištěním bezpečnosti dětí u těchto vybraných přechodů.

Znojmo: Senioři budou střežit další tři přechody. Městská policie hledá posily
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senioři v ranních hodinách hlídají bezpečnost na přechodech v devíti vybraných lokalitách v blízkosti ZŠ Pražská, Slovenská, JUDr. Josefa Mareše, Prokopa Diviše, Mládeže a náměstí Republiky.

Tým seniorů se na přechody vrátil v září a rozšiřuje své řady. Městská policie hledá zájemce pro lokality ul. Legionářská, Přímětická/Resslova a 17. listopadu/Bezručova. Ostatní lokality jsou již personálně zabezpečeny. Senioři v dané lokalitě stráví vždy hodinu v čase od 7:00 do 8:00 hodin pondělí až pátek. Odměna za odvedenou práci bude 120,-Kč/hodinu.

Přihlášky bude Městská policie Znojmo přijímat do 15. listopadu a následně vybere vhodné zájemce. Výhodou je zkušenost s řízením vozidel vzhledem k tomu, že by se zájemce měl orientovat v dopravě a mít schopnost předvídání. Následně dojde k zaškolení vybraných seniorů - budou vzděláni v oblasti zdravovědy i pravidel provozu na pozemních komunikacích, vč. zastavování vozidel. Pak získají úřední pověření k tomu, že mohou u přechodů zastavovat vozidla.

Jak se přihlásit

Kontaktní osobou Městské policie Znojmo je Eva Smutná. Na služebně Městské policie Znojmo budou moci senioři vyplnit a rovnou odevzdat přihlášku, či ji odeslat písemně na služebnu na ulici Jana Palacha 2, Znojmo 669 02 anebo ji zaslat naskenovanou na e-mail prechody@mp.muznojmo.cz. Přihláška bude ke stažení na www.mestskapolicieznojmo.cz. Informovat se je možné i na tel. čísle: 515 225 555.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…