Znojmo: Senioři u přechodů dostali vysvědčení i pochvalu

16.07.2023 16:23 | Tisková zpráva

Zasloužené prázdniny si užívají nejenom děti a studenti, ale si senioři, kteří jim každý školní den ráno pomáhají bezpečně se dostat do školy.

Znojmo: Senioři u přechodů dostali vysvědčení i pochvalu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Senioři v reflexních vestách a zastavovacími terči na znojemských přechodech se stali běžnou součástí znojemských ulic. Celkem 12 seniorů hlídá 11 přechodů v blízkosti základních škol od 7.00 do 8.00 hodin. „Jejich úkolem je zajistit bezpečné přecházení dětem a školní mládeži. Na rušné Pražské ulici pomáhají dětem 2 senioři, na náměstí Republiky pak zajišťují bezpečnost dětí strážníci,“ upřesnila Eva Smutná, preventistka z městské policie.

Letos podruhé se na konci školního roku sešli všichni senioři s vedením města a městské policie. Společně zhodnotili uplynulý rok, domluvili se na spolupráci pro další období a dostali i symbolické vysvědčení. „Našim seniorům jsme chtěli hlavně poděkovat. Je to skvělý projekt, senioři dělají svoji práci rádi a představují opravdovou pomoc. Máme ohlasy, že díky nim nemají rodiče strach posílat do školy samotné už i malé děti z prvního stupně základních škol. Za dobu trvání projektu jsme nezaznamenali žádnou nehodu ani žádnou stížnost,“ uvedla starostka města Ivana Solařová.

Letní prázdniny ale seniorům z přechodů netrvají celé dva měsíce. Už během prázdnin budou opět procházet povinnými školeními. Než se postaví opět na přechody, čeká je školení první pomoci, dopravních předpisů i zastavování aut. Projekt Senioři u přechodů běží ve Znojmě od roku 2019 .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…