Znojmo: Termín opravy mostu přes Dyji je nejistý

14.07.2018 8:36

Avizovaný termín zahájení opravy mostu přes Dyji je zatím nejistý. Začít se mělo ve druhé polovině září. Rada města totiž musela zrušit výsledky výběrového řízení na opravu mostu, neboť vítězná firma od realizace zakázky ustoupila. Další firmy v pořadí zakázku z kapacitních důvodů odmítly.

Znojmo: Termín opravy mostu přes Dyji je nejistý
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Na opravu mostu přes Dyji vypíšeme výběrové řízení znovu. Doufám, že se nám do něj přihlásí jiné firmy, které budou mít o zakázku zájem a my tak opravy na podzim zahájíme,“ říká starosta Znojma Jan Grois. Občany budeme o opravách včas informovat.

Most přes Dyji, spojující ulici Koželužskou s ulicí Mlýnskou, se nachází v lokalitě, která je oblíbená v létě jak u rodin, tak i u vodáků, kteří zde startují plavbu po Dyji. Nachází se zde i velké množství zahrádek. Kvůli velkému zatížení proto již trpí částečnými statickými poruchami konstrukce.  Most se tak na podzim měl dočkat kompletní rekonstrukce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…