Znojmo: Turisté poznají hradební opevnění a nový pohled na město

12.04.2018 16:05

Město Znojmo odhalilo další turistický cíl. Díky nově zrekonstruovaným věžím v Jižním hradebním příkopu vznikla nová prohlídková trasa po Hradebním opevnění s průvodcem, která bude veřejnosti zpřístupněná od 28. dubna až do konce turistické sezóny v říjnu.

Znojmo: Turisté poznají hradební opevnění a nový pohled na město
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jsem rád, že se naše krásné město může pyšnit dalším cílem, který by určitě neměl vynechat žádný turista, který do Znojma zavítá. V loňském roce se nám podařilo otevřít Expozici pivovarnictví, něco pro Znojmo netypického a neočekávaného, a v tom letošním Hradební opevnění, které je, v tak dochovaném stavu, v České republice opravdovým unikátem,“ neskrývá své nadšení starosta města Znojma Jan Grois.

Do konce dubna bude nová prohlídková trasa přístupná pouze žákům a studentům znojemských základních a středních škol. „Veřejnost bude mít možnost do všech věží, které navštíví v rámci klasické prohlídky, nahlédnout během akce Brány památek dokořán – 14. a 15. dubna. Těšit se mohou na nové expozice ve dvou věžích v Jižním hradebním příkopu. Prohlídková trasa se jim znovu otevře od 28. dubna a přístupná bude až do konce října“ vysvětluje František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

Samostatný projekt elektrifikace zahrady a věží

V rámci prohlídky s průvodcem zájemci navštíví Střelniční věž v Hradebním příkopu, Vlkovu věž a nové věže v Jižním hradebním příkopu Novou a Prašnou, kde jsou pro ně připravené i zcela nové expozice. Prohlídka bude začínat vždy u dominanty města Znojma – Radniční věže – a povede i kolem dosud docela neznáme Psí věže. Na prohlídkovou trasu po Hradebním opevnění se můžete těšit každý všední den v časech 9.30 a 15.30.

Tento ucelený okruh po hradebním opevnění mohlo město Znojmo zrealizovat díky více než tří milionové investici, kterou vložilo do opravy dvou věží v Jižním hradebním příkopu – Nové a Prašné. Kromě rekonstrukce byla pro zpřístupnění věží zřízena také síť zpevněných ploch a komunikací, které areál napojí na již existující síť stezek a také na druhý vstup do Kapucínské zahrady z ulice Pasteurova. Aby bylo umožněno při výjimečných příležitostech využívání prostoru i v nočních hodinách, řešil samostatný projekt i elektrifikaci zahrady a věží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…