Znojmo: Za odpady zaplatí občané příští rok 800 korun

16.12.2023 11:31 | Tisková zpráva

Zastupitelé na svém pondělním zasedání schválili navýšení poplatku za odpady pro občany města Znojma. Důvodem jsou zvyšující se náklady na odpadové hospodářství. Sleva pro některé zranitelné skupiny obyvatel zůstane zachována.

Znojmo: Za odpady zaplatí občané příští rok 800 korun
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Nová výše poplatku bude od Nového roku 800 Kč na osobu za rok. Senioři od 65 let budou v příštím roce platit za odpad 400 Kč za osobu, stejně jako studenti do 26 let, kteří studují a jsou ubytováni mimo Znojmo. Od poplatku jsou zcela osvobozeni novorozenci, děti v dětských domovech, zdravotně a tělesně postižené osoby, osoby žijící v domově pro seniory či další osoby uvedené v příslušné vyhlášce.

Podrobnější informace k navýšení poplatku a důvodům ke změně naleznete v tiskové zprávě Poplatek za odpady bude v příštím roce 800 Kč na osobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…