Znojmo: Za pořádný mázhauz pořádná odměna

30.07.2019 16:59

Tradičně oblíbenou součástí Znojemského historického vinobraní jsou mázhauzy s dobrým vínem, burčákem a hlavně s nezaměnitelnou atmosférou. Dobové mázhauzy, které se zúčastní soutěže a splní stanovená kritéria, za to pořádná odměna nemine!

Znojmo: Za pořádný mázhauz pořádná odměna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Hodnotící kritéria tradičního mázhauzu jsou: dobová hudba, dobový oděv, dobový vzhled mázhauzu (výzdoba, označení apod.) a prodávaný sortiment (tradiční moravské víno, burčák, sýry apod.). Za každé splněné kritérium obdrží daný mázhauz odměnu 1000 korun, max. tedy 4000 korun.

A jak se přihlásit do soutěže? Přihlásit se mohou provozovatelé prakticky až do začátku vinobraní, a to emailem na lucie.nekulova@muznojmo.cz nebo osobně u paní Nekulové (odbor majetkový).  Hodnocení mázhauzu provedou pověření pracovníci odboru majetkového ve dnech konání akce.

Znojemské historické vinobraní se koná v termínu od 13. do 15. září. Nabídne 13 hudebních a historických scén (z věhlasných hudebních hostů tu vystoupí třeba Olympic, Mandrage, Jelen, Mirai, Michal Prokop nebo Miro Žbirka), desítky mázhauzů, komponovaný ohňostroj a velkolepý průvod krále Jana Lucemburského.

Vinobraní připomene i výročí sametové revoluce: mince, které bude královská družina v průvodu rozhazovat, ponesou vizuál letopočtů 1989 – 2019. Do oběhu se dostane 10 000 stříbrných mincí. Novinkou letošního ročníku jsou předměty s logem vinobraní, které si mohou návštěvníci zakoupit v době konání na vstupních bránách. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

22:09 Ostrava: Město hledá zhotovitele expozice tučňáků

Zhotovitele netypické, zato velmi atraktivní stavby hledá město Ostrava. Zoologická zahrada a botani…