Znojmo bude o víkendu hodnotit nejlepší okurky v Česku

03.08.2013 7:29

Na Slavnostech okurek se poprvé střetnou produkty profesionálů s domácími výrobky

Znojmo bude o víkendu hodnotit nejlepší okurky v Česku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Začátek srpna ve Znojmě bude opět patřit Slavnostem okurek. Znojemská okurka, která Znojmo proslavila i v zahraničí, bude k ochutnání v nejrůznějších podobách.

Kromě tradičních věcí jako je trh nebo soutěž o nejlepší sterilovanou okurku a rychlokvašku si budeme moci pochutnat také na specialitách připravených vybranými restauracemi a k vidění bude rovněž i unikátní gastro show. Koncepci špičkové gastronomie je podmíněný také stánkový prodej.

V rámci programu proběhne i soutěž o nejlepší sterilovanou okurku a nejlepší rychlokvašku. Letos v porotě zasednou také dvě budoucí maminky. Přijďte se podívat, které okurky budou budoucím maminkám chutnat nejvíce!

Letošní ročník soutěže má navíc ještě jednu novinku: zatímco tradičně se hodnotí okurky z domácí produkce a do soutěže se lidé sami přihlašují, zvlášť se letos budou hodnotit také běžně prodávané sterilované okurky. Znojmo tak bude mít po soutěži vlastní žebříček nejlepších kupovaných sterilovaných okurek!

Obě soutěže budou probíhat v rámci pátečního programu. Vyhlášení výsledků proběhne v 17:00 hodin na Masarykově náměstí.

Slavnosti okurek budou probíhat tento pátek a sobotu na Masarykově náměstí. Na Horním náměstí budou pro děti přichystané kolotoče, autíčka, houpačky a soutěže s Vodáckým oddílem Neptun. Těšit se můžete i na autogramiádu znojemských Orlů.

V rámci programu se diváci mohou těšit také na vystoupení skupiny Hamleti s Daliborem Gondíkem a Jakubem Wehrenbergem, Tomáše Kočka & ORCHESTR, Big Band Laufen Austria, děti potěší Jaroslav Samson Lenk a jeho setkání s večerníčkem a také řada pohádek. Příjemnou atmosféru slavností podpoří flašinetář s harmonikáři a řemeslné stánky. Více informací o programu naleznete na www.znojmocity.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…