Znojmo bude žádat o dotaci na revitalizaci vnitrobloku

20.07.2018 19:06

Kompletní revitalizaci vnitrobloku ulic Dukelských bojovníků a Sokolovská chce v příštím roce provést město Znojmo. Žádat o dotaci bude na Státní fond rozvoje bydlení, kde je možné získat podporu max. 50 % uznatelných nákladů, nejvýše však 6 milionů korun na projekt.

Znojmo bude žádat o dotaci na revitalizaci vnitrobloku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Zadali jsme zpracování detailnějšího rozpočtu, nicméně žádat bychom měli o maximální podporu, tedy o 6 milionů korun, neboť odhadované náklady z projektové dokumentace se pohybují kolem 12 milionů korun,“ podotýká starosta Znojma Jan Grois.

Státní fond rozvoje bydlení uveřejnil tuto dotační výzvu na začátku prázdnin s tím, že žádost musí být podána nejpozději do 4. září, přičemž jedním z hodnotících kritérií je i termín odevzdání žádosti. „Podání žádosti o revitalizaci vnitrobloku a s tím související zařazení odpovídající částky do rozpočtu musí schválit zastupitelstvo města, a tak na srpen plánujeme mimořádné zasedání. Přesný termín ještě stanovený není, chceme prvně kolegy zastupitele obvolat, abychom se s ohledem na prázdniny a dovolené vůbec sešli a byli usnášeníschopní,“ dodává starosta Grois.

Realizace v příštím roce

V rámci revitalizace vnitrobloku Dukelských bojovníků a Sokolovská má dojít k opravě chodníků, rekonstrukci veřejného osvětlení, k celkové asanaci vegetace, mají se vytvořit plochy pro odpočinek obyvatel a hru dětí. V jádru vnitrobloku je naplánováno vytvořit tři menší plochy. Jedna určená pro nejmenší děti, druhá pro větší děti a mládež, třetí by pak sloužila pro posezení a odpočinek obyvatel, především seniorů. Realizovat by se tato revitalizace měla v příštím roce.

K revitalizaci tohoto vnitrobloku pořádalo město v roce 2015 v rámci Zdravého města Znojma veřejné projednání. Občané měli možnost připomínkovat projektovou dokumentaci a hlasovat i o konkrétních návrzích v projektu. V hlasování například odmítli umístění pítka, naopak si například odhlasovali, že se tu pro děti postaví velká provazová pyramida.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…