I přes odpolední přeháňku přálo pořadatelům počasí i letos a návštěvníci si tak mohli odnést nejenom spoustu zážitků, ale také regionálních potravin. Atmosféra slavností okurkového města se začala linout již v dopoledních hodinách, kdy program zahájila cimbálová muzika Denár.
Velký zájem vzbudil doprovodný program pro děti pod vedením vodáckého oddílu Neptun, kde si děti za splněné úkoly mohly samy zavařit vlastní sklenici okurek. Nechyběly ani řemeslné dílny, výstava zemědělské techniky Agrall Bantice a široký výběr ovoce a zeleniny na farmářských trzích. Poutavé doprovodné vystoupení předvedl během dne i flašinetář František Šťastný, který se může pochlubit svým flašinetem z konce 19. století.
Protože by se takové slavnosti neobešly bez tematické gastroshow, představila se zde ve třech vstupech známá kulinářka, novinářka a hudebnice v jednom, Karolína Kamberská. Z jejích ukázkových pokrmů mohli všichni milovníci dobrého jídla ochutnat třeba gaspacho, pikantní salát z čočky a okurek nebo taštičky plněné sýrovým krémem s okurkami a křenem.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV