Znojmo chce posílit přímou sociální práci a podpořit sociálně vyloučené

22.09.2019 12:54

Vyřešit nedostatečné pokrytí sociální práce v prostředí osob, kterým hrozí sociální vyloučení, nebo schopnost poskytnout jim včas potřebnou podporu v přirozeném prostředí, to jsou některé z cílů projektu, do kterého se zapojilo i město Znojmo.

Znojmo chce posílit přímou sociální práci a podpořit sociálně vyloučené
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Projekt s názvem Podpora a rozvoj profesionální realizace sociální práce v ORP Znojmo realizuje od září 2019 sociální odbor Městského úřadu ve Znojmě. Je zaměřený na podporu sociálního začleňování osob sociálně vyloučených nebo sociálním vyloučením ohrožených (dále klient).

„Projekt má podpořit klienty v evidenci sociálního odboru MěÚ Znojmo, s tzv. vícečetnými riziky, kteří jsou sociálně vyloučení či sociálním vyloučením ohrožení. Jedná se o osoby s finančním předlužením, o oběti domácího násilí, nebo o klienty bez domova a případně i o osoby ohrožené závislostmi či limity nepříznivého zdravotního stavu,“ upřesňuje cílovou skupinu projektu Stanislav Maar, vedoucí sociálního odboru znojemského městského úřadu.

Projekt ve svých cílech řeší: dosavadní nedostatečné pokrytí sociální práce v přirozeném prostředí výše zmíněných klientů v ORP Znojmo; místní, finanční a časovou nedostupnost návazných služeb směřující k podpoře sociálního fungování klienta, tedy jednotlivce, skupiny či komunity v životě obce; zmírnění rizikové sociální situace s cílem znovuzačlenění do běžného života.

Přímá sociální práce v přirozeném prostředí klientů

Klíčovou aktivitou pro splnění cílů bude v rámci realizace zajištění přímé sociální práce v přirozeném prostředí klientů, a to terénními sociálními pracovníky a následnými službami, které vychází z dosavadních zjištěných potřeb osob z cílové skupiny.

Po celou dobu realizace projektu tak bude využíváno nástrojů podpory na multidisciplinární platformě, případových konferencí, odborného poradenství s využitím mediačních technik a dluhového poradenství. Celkem by projektem mělo být za dobu jeho realizace podpořeno minimálně 90 osob z cílových skupin projektu.

Název projektu: Podpora a rozvoj profesionální realizace sociální práce v ORP Znojmo, registrační číslo CZ.03.2.60/0.0/0.0/18_088/0010666

Financování projektu: Projekt je spolufinancován z OP Zaměstnanost prostřednictvím ESF a ze státního rozpočtu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…