Znojmo oslaví Mezinárodní den seniorů sérií akcí

27.09.2021 19:31 | Tisková zpráva

– První říjen bude i letos dnem oslavy seniorů. Oslavou lidí, kteří by svými životní zkušenostmi a moudrostí měli být pro společnost inspirací. Právě pro ně Znojmo a partnerské organizace chystají zajímavé aktivity, a to ve dnech od 30. září až do 4. října.

Znojmo oslaví Mezinárodní den seniorů sérií akcí
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Seniory čeká program v mateřských školách, od společného hraní pohádek prarodičů a dětí až po kreativní odpoledne, využít mohou hodinu trénování paměti nebo lekce první pomoci na místní střední zdravotnické škole (SZŠ a VOŠ Znojmo) nebo zajít na různé tvořivé dílničky, workshopy a vícegenerační setkání. Nechybí ani Kurz práce na počítači pro seniory aj.

Velkou událostí je akce Svátek seniorů se seniorpasy, která se uskuteční v centru DUKLA ve Znojmě v sobotu 2. října od 13 do 16 hodin. Na programu budou vystoupení dua Kamelie, Karel Gott revival Morava, ZUŠ Znojmo, Tanečního a pohybového studia M&M Znojmo aj. Akci pořádá město Znojmo, Jihomoravský kraj a Sun Drive Communication, s. r. o.

Zajímavý program, a to nejen v rámci Dne seniorů, nabízí i Městská knihovna Znojmo. Patří k němu i cyklus přednášek v rámci Akademie třetího věku. Tou nejbližší bude 4. října Trvale udržitelné hospodářství v lesích (přednáší Zdeněk Trojan). V kině Svět začne v 9 hodin. Akce knihovny sledujte ZDE.

Aktivity ve Znojmě zastřešuje odbor sociální Městského úřadu Znojmo v rámci Rodinné a seniorské politiky. Nemohly by se ovšem uskutečnit bez řady partnerů, mezi nimiž jsou školky a školy, Centrum sociálních služeb, Dobrovolnické centrum Adra nebo Městská knihovna Znojmo a další.

Kompletní program Dne seniorů ve Znojmě a jeho doprovodných akcí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…