Znojmo se zapojilo do projektu Hry na chodník

16.07.2018 7:36

Nabídnout dětem další možnost, jak se pohybovat, to je cílem projektu Hry na chodník. „Trend dnešní doby je bohužel takový, že děti prosedí spoustu času u počítačů a mobilů a pak jim chybí základní pohybové návyky. Hry na chodníky mají být další možností, jak si venku hrát a hýbat se,“ vysvětluje starosta Znojma Jan Grois.

Znojmo se zapojilo do projektu Hry na chodník
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Projekt Hry na chodník vznikl v roce 2016. Pro vytvoření atraktivního hřiště není potřeba stavební povolení ani drahé materiály. Stačí pouze suché počasí a pevný povrch (beton, asfalt či zámková dlažba). Hrou s počítači, tablety a mobily ztrácí odhady vzdáleností v reálném „3D“ světě. S horším vnímáním prostoru pak souvisí častější úrazy, s málo pohybem pak obezita, potíže s páteří a se svaly obecně. Proto vznikl projekt Hry na chodník, tedy hry, které se vejdou na každý chodník a děti nenásilně motivují k pohybu.

„My jsme se rozhodli tento projekt realizovat i ve Znojmě, a to před budovami základních škol, neboť se tu sdružuje nejvíce dětí. Kromě tradičního skákacího panáka se děti mohou těšit třeba na opičí dráhu, skok do dálky, piškvorky nebo twistera,“ vyjmenovává starosta Grois.

Hry na chodník vzniknou během prázdnin u budov ZŠ Mládeže, ZŠ JUDr. Mareše, ZŠ Prokopa Diviše, ZŠ a MŠ Pražská a na odloučeném pracovišti ZŠ Slovenská. Náklady na hry na chodník činí celkem 120 000 korun. Více informací o projektu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…